Speelronde 7

De lipdub
Opdracht van de dag: ‘Vandaag voel ik me vrij om te dansen en te zingen

Vandaag een bijzondere dag op het programma: De Lipdub! Met de lipdub gaan we met het team van Playing for Success en de leerlingen een muziekclip opnemen. Het bijzondere aan de lipdub (oftewel muziekclip) is dat deze met de camera wordt opgenomen in 1 lange take zonder dat de camera stopt met opnemen. Dat wil zeggen dat alles logistiek goed gepland moet worden met de kinderen. Vragen zoals: waar ga je staan, wanneer moet je opkomen voor je dansje, welke looprichting moet je nemen zonder dat je in beeld verschijnt en welke tekst moet je uitspreken worden in de planning concreet gemaakt voor de leerlingen. Voor de pauze oefenen we met de leerlingen en de muziek. Dit doen we door eerst door een voorbeeldfilm te kijken van de lipdub op YouTube. Daarna verdelen we de teksten onder de kinderen. Hierna krijgen de leerlingen een plek toegewezen waar ze moeten staan. Daarna nog een tweede, derde en sommigen zelfs een vierde! In deze fase kunnen we aanpassingen maken en samen kijken wat werkt voor onze lipdub. Na de pauze gaan we met de echte camera oefenen en staat alles er meestal op na 4 keer opnemen. Het doel van de lipdub is dat we werken aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, ze leren samenwerken en dat ze zichzelf durven te presenteren voor een camera.
Vandaag ging het goed en de lipdub staat erop. De leerlingen hadden het er warm van! Dat kan ook niet anders na alle inspanningen van het heen en weer rennen. Het was een gezellige dag en iedereen heeft zich aan de opdracht van de dag gehouden!

Wist je dat?

 • Vincent in de vakantie naar Giethoorn is geweest?
 • Xatève half Antilliaans is?
 • Benjamin met André Kuipers op de foto is geweest?
 • Tom vaak een radslag deed?
 • Noaual het vandaag een leuke dag vond?
 • Robine juf Nicole had gezien tijdens de wedstrijd?
 • Bauke op schermen zit?
 • Julius met school een film heeft gemaakt?
 • Stijn in de vakantie veel Fortnite heeft gespeeld?
 • Isa trots was op haar dansmoves?
 • Nathan zijn haar los gooide?
 • Michael soepel was in zijn nek?
 • Bobbie snel kan rennen?
 • Arnoud graag een spel met de Swinx wilde doen?
 • Jay voor iedereen de deur open hield?

Wist je dat?

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.