Speelronde 2

De opdracht van de week is: Vandaag geef ik het niet te snel op

Het domein motivatie staat ook deze week centraal. Om hier ook thuis en op school aan te kunnen werken kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken. Wat betekent de opdracht van de week? Wat betekent het dat je ‘niet snel opgeeft’? Wat levert het je op? Hierdoor leert het kind zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen voor opdrachten en kan het fouten schelen wanneer je aandacht hebt voor een opdracht of bijv. een instructie. Daarnaast ziet het werk er vaak netter uit. Een compliment geven wanneer een kind met aandacht aan de opdracht van de week heeft gewerkt, bevordert het zelfvertrouwen en leert hem/haar om met moeilijke situaties/dingen om te gaan.

Vandaag was een speciale dag! Het thema van de dag was ‘I like to move it!’ en werd verzorgd door meester Bram die hiervoor juffen had geregeld, die de opdrachten voor vandaag hadden bedacht en begeleid. Hieronder volgt kort een beschrijving van de opdrachten.

Levend ganzenbord:
Bij levend ganzen borden stond de motivatie centraal. De kinderen deelden in een groepje van 4,5 of 6 een pion die je kan verplaatsen op het spelbord. Om stappen vooruit te gaan moesten de kinderen om de beurt met de dobbelsteen rollen en als groepje een opdracht uitvoeren waar hun pionnetje op kwam te staan. Bijvoorbeeld: nummer 6, `ga als groep alle handtekeningen van de begeleiders verzamelen`. Het kan ook zo zijn dat je als groep 6 stappen terug moet. Het is dan belangrijk om tijdens deze opdracht te bedenken, dat als je niet opgeeft, het lukt om de finish te halen!

Parcours:
Tijdens deze opdracht hebben de kinderen een parcours van verschillende obstakels afgelegd. Dit deden de kinderen eerst alleen en uiteindelijk met zijn tweeën aan elkaar vast geknoopt om het moeilijker te maken. Ze zijn bijvoorbeeld onder een touw doorgekropen en hebben een bal in een basketnet moeten gooien. Als laatste onderdeel van het parcours kreeg elk kind een vraag voorgelegd, zoals: `Hoe sta je voor de klas als je een presentatie geeft?`. Denk hierbij aan je houding: sta recht op, stevig en praat met een duidelijke stem, zodat iedereen je kan horen. Het doel van de activiteit was om niet op te geven en samen te werken om de overkant te halen.

Bamboe Challange en Levend Mastermind:
Deze activiteit heeft voornamelijk de cognitieve ontwikkeling op een speelse manier gestimuleerd! De kinderen hebben geleerd tijdens het bouwen van de bamboe toren wat constructies zijn. En daarnaast d.m.v. welke constructies je jouw toren nog hoger kunt bouwen. Tot slot zijn de kinderen bezig geweest met een geheugentraining genaamd ‘levend Mastermind’. Tijdens dit spel moest je goed onthouden welke route je had afgelegd om er zo achter te komen hoe je aan de overkant moest komen.

Wist u dat?
– Oliwia een liefdesgedicht in het Pools voorlas?
– Bartek veel nummers wist te vinden bij levend ganzenbord?
– Ilias gezwaaid heeft naar de ADO-vrouwen?
– Naima meer met andere kinderen wil gaan praten?
– Romaissa er weer niet was?
– Riri meer moeite wil doen om iets te bereiken?
– Shannon naar Disney is geweest?
– Ayman aan de opdracht van de week heeft gewerkt?
– Fatma goed kan dichten?
– Richard een brief heeft meegekregen?
– Yagmur er vandaag niet was?

Voor foto’s van deze speelronde klik hier

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.