Speelronde 11

Opdracht van de week: Vandaag doe ik alles met aandacht

Ook deze week staat de opdracht van de week in het teken van ‘zelfstandigheid’. Zelfstandig werken betekent dat je zelf aan de slag gaat met een opdracht en wanneer je niet meer weet wat je moet doen, zelf nadenkt over een oplossing. Hierbij is het belangrijk dat je aandacht hebt voor wat je moet doen. Met de kinderen is besproken wat het betekent dat je ‘aandacht’ hebt voor iets. En wat het je oplevert als je met aandacht aan een opdracht werkt. Voorbeelden hiervan zijn: dan weet je beter wat je moet doen, je werk ziet er netter uit, je kunt betere cijfers halen en je denkt beter na over wat je aan het doen bent. Op school en thuis kunt u aandacht besteden aan de opdracht van de week, door te vragen wat er bij Playing for Success is besproken en hoe hij/zij er mee aan de slag is gegaan. Vervolgens kan besproken worden op welke manier je hier buiten PfS mee aan de slag kunt gaan. Bespreek wat de voordelen van vragen stellen zijn? Laat het kind zelf met ideeën komen. Hoe gaat hij/zij dit aanpakken en in welke situaties gaat hij/zij stappen zetten? Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

Vandaag werkten de kinderen in de eerste helft ‘PowerPoint’ en ‘goochelshow’.

In de eerste helft werkten de kinderen aan de opdrachten ‘PowerPoint’ en ‘goochelshow’.

PowerPoint: Taner, Luciano, Ryan, Yuxuan, Ilyah, Akram en Jochem
Bij deze opdracht maken de kinderen een presentatie over een opdracht van Playing for Success. Het onderwerp werken ze eerst uit op papier voordat ze dit in een presentatie gaan verwerken. Belangrijk is dat het verhaal in steekwoorden in de presentatie wordt verwerkt. Wanneer er nog tijd over is, kunnen de kinderen afbeeldingen invoegen en werken aan de lay-out van hun presentatie. Tijdens deze opdracht leren de kinderen werken met het programma PowerPoint aan de hand van een stappenplan. Door de begeleiders wordt gekeken of de kinderen in staat zijn om zelfstandig aan de opdracht te werken. Gebruiken ze het stappenplan? Vragen ze om hulp? Op welke manier gaan de kinderen aan de slag? Daarnaast wordt er gekeken of de kinderen in staat zijn om een verhaal in steekwoorden te noteren. Zelfstandig werken, gebruiken van computervaardigheden (werken met het programma PowerPoint) en het werken aan de taalvaardigheid (gebruik van steekwoorden) staan tijdens deze opdracht centraal.

Goochelshow: Joey, Ashley, Sherani, Jahmaira en Brian
Tijdens deze opdracht leren de kinderen een aantal trucs die ze in tweetallen gaan oefenen. Het resultaat laten we u tijdens de afsluiting zien.

Na de pauze gingen de kinderen aan de slag met de opdracht ‘Een ei hoort erbij’.

Een ei hoort erbij
Bij deze opdracht werken de kinderen in tweetallen. De kinderen krijgen een ei en materialen om een constructie om het ei heen te bouwen. De bedoeling is dat de kinderen samen nadenken over een constructie waarbij het ei heel blijft als je het van een bepaalde hoogte laat vallen. Eerst werken de kinderen hun constructie uit op papier en bedenken ze welke extra materialen ze nodig hebben. Wanneer ze voor hun constructie nog extra materialen willen kopen, kan dat voor vijf euro. Van tevoren rekenen de kinderen samen uit wat ze nog willen kopen en hoeveel ze daarvoor moeten betalen. Met de materialen gaan ze aan de slag en bouwen ze hun constructie. Aan het eind van opdracht wordt de constructie getest. Welk ei zal de val overleven en welke constructie is stevig genoeg? Tijdens deze opdracht staat het samenwerken en overleggen Daarnaast wordt er gewerkt aan de rekenvaardigheid (berekenen van de prijs van de extra materialen).

Wist u dat?
– Joey graag nog een keer wil langskomen bij Playing for Success?
– Jochem dit de leukste dag ooit vond?
– Ashley graag naar de toneelschool wil?
– Sherani de Olympiade van groep acht vermoeiend vond?
– Jahmaira een leuk verjaardag heeft gehad?
– Ryan heeft geholpen met het presenteren van het dagprogramma?
– Yuxuan de speelronde een 9 gaf, omdat zijn ei kapot was gegaan?
– Brian wel eens een tosti maakt?
– Taylan zijn ei ‘meneertjebakkergrietje’ noemde?
– Taner veel opdrachten bij Playing for Success leuk vond?
– Akram wist te vertellen hoe je met aandacht aan een opdracht kan werken?
– Ilyah zijn moeder vaak in de keuken helpt?                                                                                     – – -Luciano vandaag veel vertelde?

Voor foto’s van deze speelronde klik hier

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.