Speelronde 6

Opdracht van de week: Vandaag vraag ik me af of ik iets doe omdat ik het echt wil of omdat ik aardig gevonden wil worden

Deze week staat de opdracht van de week in het teken van ‘samenwerken’. Zo bespreken we met de kinderen wat er komt kijken bij samenwerken. Wanneer kinderen samenwerken, wordt er overlegd en is het belangrijk dat kinderen openstaan voor de ideeën van anderen. Het kan zijn dat je verschillende ideeën hebt. Dat is niet erg. De vraag is hoe je daar mee omgaat. Zo kan je hierover ook met elkaar in gesprek gaan en ideeën combineren. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt om het eerste contact te leggen, kunt u bespreken wat hij/zij bij Playing for Success heeft geleerd en welke vragen er gesteld kunnen worden om het eerste contact te leggen. Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

Marcello, de tekenaar van de voetbalplaatjes, kwam de kinderen vertellen hoe je een zelfportret moet maken en waar je op moet letten. De kinderen begonnen met het tekenen van het hoofd, daarna de ogen, neus, mond en het haar.  Nadat de kinderen hun eigen tekening hadden gemaakt, mochten ze deze overtrekken op een groot vel. Hun eigen tekening (extra groot) als voetbalplaatje. Het was even spannend om te beginnen, maar de eindresultaten mochten er zeker zijn.

Wist u dat?

  • Chris zijn eigen tosti heeft gemaakt?
  • Jack naar de kapper was geweest?
  • Jens afgelopen zondag jarig was?
  • Casper tevreden was over zijn eigen tekening?
  • Gilan het programma van vandaag niet zo leuk vond, maar wel doorgezet heeft?
  • Vinny vandaag ziek was?
  • Jayden zijn kinderfeestje zaterdag viert?

Voor foto’s van deze speelronde klik hier

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.