Speelronde 9

De opdracht van de week is: Vandaag weet ik dat ik niet in alles goed hoef te zijn. Ik ben goed genoeg.

Deze week staat de opdracht van de week voor het laatst in het teken van ‘zelfvertrouwen’. Zo bespreken we met de kinderen wat er komt kijken bij zelfvertrouwen en wat je kunt doen om meer in jezelf te geloven. Hierbij valt te denken aan het trots zijn op wat je hebt gedaan of jezelf een compliment geven. Met de kinderen wordt besproken dat je niet in alles goed hoeft te zijn, maar dat je zelf het best weet of je je best hebt gedaan om iets te bereiken. Dit weet je pas achteraf. Ook dan kun je voor jezelf bedenken wat je misschien anders had kunnen doen. Wanneer dit niet het geval is, kun je ook tevreden zijn met het resultaat en trots zijn op wat je hebt bereikt. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt om zichzelf een compliment te geven, kunt u bespreken wat hij/zij bij Playing for Success heeft geleerd. Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

Vandaag was het een speciale dag bij Playing for Success. Vandaag stond namelijk ‘Meer dan voetbal’ op het programma. In het stadion zijn er nl. nog meer beroepen te vinden. Hierbij valt te denken aan de koks in de keuken, de persvoorlichter en de mensen die in de fanshop werken. De kinderen werkten in twee groepen. 

Marcello

Marcello, de tekenaar van de voetbalplaatjes, kwam de kinderen vertellen hoe je een zelfportret moet maken en waar je op moet letten. De kinderen begonnen met het tekenen van het hoofd, daarna de ogen, neus, mond en het haar. Het was even spannend om te beginnen, maar de eindresultaten mochten er zeker zijn. Pepijn, Noëlle, Stig, Nynke, Roberto, Mees en Jelle waren vandaag de kinderen die bij Marcello aan mochten schuiven.

Fan shop

Vandaag mochten Bas, Jers, Ryan, Julian, Sophie en Maryam naar de fan shop. Na een korte rondleiding mochten de kinderen steeds een aantal producten uitkiezen. Ze kregen daarbij wel een bepaald budget. Ook is er aandacht besteed aan het berekenen van de BTW. Zo weten de kinderen nu wat BTW is, hoe je het uitrekent en hoe je met procenten moet werken. In de tweede helft maken de kinderen een ontwerp voor een artikel dat nog niet in de fan shop te koop is. Het idee werken ze uit en bedenken een prijs voor hun artikel.

Wist u dat?

 • Mees het een leuke dag vond?
 • Jers heel veel Storky’s wil kopen bij de fanshop?
 • Roberto heel precies kan tekenen?
 • Pepijn veel vormen van kunst wist te noemen?
 • Julian een ADO Duck maakte?
 • Jelle een pup krijgt?
 • Ryan een step ontwierp?
 • Saar vandaag ziek was?
 • Sanne vandaag ziek was?
 • Nynke met familie een lang weekend naar Texel gaat?
 • Sophie oorbellen en een armband ontwierp voor de fan shop!
 • Stig in de vakantie een Star Wars films gaat kijken?
 • Maryam in de vakantie Roblox gaat spelen?
 • Noëlle veel aandacht besteedde aan haar zelfportret?
 • Bas het leuk vond om met de bus mee te gaan?

Voor foto’s van deze speelronde klik hier

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.