Speelronde 1

Opdracht van de week: Vandaag neem ik de uitdaging aan

Vandaag de eerste keer Playing for Success voor de kinderen van Waterland. Enthousiast en met veel zin kwamen de kinderen de bus uit. Iedere speelronde staat er een opdracht van de week centraal.  De opdracht van de eerste speelronde was: Vandaag neem ik de uitdaging aan! Het kennismaken staat hierbij centraal. Wat doe je als je met iemand kennis maakt? Welke vragen stel je aan iemand die je nog niet zo goed kent? De kinderen die vandaag bij PfS zijn geweest, kennen vaak wel de kinderen van hun eigen school; hoe maak je kennis met de kinderen van de andere school? Zo kun je iemand een hand geven en jezelf voorstellen. Daarnaast kan je wat vragen stellen om de ander beter te leren kennen. Voorbeelden hiervan zijn: Hoe heet jij?, Op welke school zit jij?, In welke groep zit je?, Wat doe je graag in je vrije tijd?, enz. Deze vragen konden de kinderen vandaag aan elkaar stellen, maar kunnen ze ook in iedere andere situatie, waarin ze terecht komen, stellen. Een compliment geven wanneer het is gelukt om aan iemand een vraag te stellen, vergroot het zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat het kennis maken met een onbekende niet ‘eng’ of ‘raar’ hoeft te zijn. Wie gaat de rest van de week de uitdaging aan?

Deze eerste speelronde begonnen we met de opdracht ‘Power’

Power

Bij deze opdracht werken de kinderen individueel uitdagende sportieve opdrachten af. Na een korte warming-up werken de kinderen individueel een circuit af. Begeleiders kijken vooral naar de manier waarop de kinderen hun opdracht aanpakken. Wat doen ze als iets niet lukt? Hoe pakken ze een opdracht aan? Hoe gaan ze om met de feedback? 

Na de pauze was het tijd voor de rondleiding. Bij de rondleiding mogen de kinderen een kijkje nemen achter de schermen bij ADO Den Haag. De rondleiding wordt gegeven door een medewerker van ADO Den Haag. Hij neemt de kinderen mee en laat de kinderen ruimtes zien, waar veel mensen niet mogen komen. Zo mogen ze een kijkje nemen in de commandoruimte, De Senaatskamer en mogen ze zelfs een echte skybox in! Bij deze opdracht werken de kinderen in tweetallen. Aan het begin van de opdracht krijgen de kinderen een blad met vragen en een tablet. De vragen hebben betrekking op de verschillende ruimtes die bij het stadion horen. Het is dan aan de kinderen om op te letten en te kijken in welke ruimte ze zijn en welke vraag er besproken wordt. Zo is het ook aan hen om te kijken of er nog vragen tussen zitten die gedurende de rondleiding niet aan de orde zijn geweest. Deze mogen ze dan alsnog zelf stellen. De antwoorden op de vragen worden in een format op de tablet ingevuld. Hierbij is het de bedoeling dat de kinderen van tevoren met elkaar overleggen over het antwoord en samen beslissen wat er wordt ingevuld. Daarnaast krijgen de kinderen ook de gelegenheid om hun eigen vragen te stellen. Voordat de kinderen aan de opdracht beginnen, maken ze een taakverdeling en is het de bedoeling dat ze zich aan deze taakverdeling houden. Tijdens deze opdracht wordt gewerkt aan de taalvaardigheid (spreken, luisteren, schrijven) van de kinderen. Ook het  stellen van vragen, overleggen en samenwerken staan bij deze opdracht centraal. Gedurende de opdracht wordt door de begeleiders gekeken naar de houding van de kinderen tijdens deze opdracht: Tonen ze initiatief tijdens het overleg of zijn ze juist afwachtend? Op welke manier wordt de taakverdeling gemaakt? Hoe verloopt de samenwerking? Blijven de kinderen gedurende de opdracht bij elkaar en wat doen ze met de tips die ze van de begeleiders krijgen?

Wist je dat?

  • Justin van hiphop houdt?
  • Lotte op paardrijden zit?
  • Tessel op turnen zit?
  • Ruben heel blij was dat hij op een stoel in de skybox mocht zitten?
  • Isa de spagaat kan met haar rechterbeen?
  • Olivier het ADO-bord graag vol wil hebben?

Klik hier voor de foto’s van de eerste speelronde. 

Dit bericht is geplaatst in Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.