Speelronde 5

Hallo allemaal, wij hopen dat de opdracht “Bingo” is gelukt. Vandaag is het tijd voor een nieuwe opdracht. Deze opdracht van deze week gaat over vooroordelen. Vooroordelen zijn meningen die je over mensen hebt. Een vooroordeel is een mening en geen feit. Feiten kun je namelijk bewijzen of controleren. Bijvoorbeeld: De zon schijnt. Dat is zo of dat is niet zo. Dat kun je controleren. Een mening is jouw idee over wat je bijvoorbeeld van iemand vindt of wat je over iemand denkt zonder deze persoon te kennen. Een voorbeeld hiervan is: Iemand met gekleurd haar doet aan toneel. Dit weet je niet. Je gaat af op wat je ziet en vormt zo jouw mening. De enige manier om erachter te komen of dit klopt is door het te vragen. Vooroordelen kom je vaak tegen. De vraag is: Kloppen ze wel? Hier gaan we achter komen door jullie een test te laten doen. De link die hieronder staat kunnen jullie aanklikken of kopiëren naar je adresbalk. Je kunt beginnen door je naam in te vullen. Wanneer je dit hebt gedaan wijst de rest vanzelf. Wij zijn benieuwd naar jullie score. Deze hoeven jullie niet door te sturen. Wij kunnen zelf jullie score zien als jullie klaar zijn. Succes! Klik op link om door te gaan naar de vragenlijst. 

 

De opdracht van de week is: Vandaag luister ik naar wat anderen zeggen zonder meteen te reageren

Deze week staat de opdracht van de week in het teken van ‘samenwerken’. Zo bespreken we met de kinderen wat er komt kijken bij je eigen gedrag en wat voor invloed dit heeft op een ander. Wanneer je hier. Ook wanneer je samen aan een opdracht moet werken, kun je dit proberen toe te passen. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt om naar zijn/haar eigen gedrag te kijken, kunt u dit bespreken. Denk hierbij aan vragen als: Wat gebeurde er? Wat deed jij? Hoe denk je dat dit gedrag op een ander overkomt? Wat zou je een volgende keer anders kunnen doen? Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.