Speelronde 6

Uit je emoties 😊

Waar denk jij aan of wat voor gezichtsuitdrukkingen zie jij wanneer je over emoties denkt? Sommige denken over de kleur rood wanneer ze de emotie ‘boosheid’ horen. Ik denk bijvoorbeeld aan vlinders in mijn buik wanneer ik de emotie ‘nerveusheid’ hoor.

Playing for Success wil van jou weten wat jij denkt of ziet wanneer je de volgende emoties leest:

  • boos
  • verdrietig
  • nerveus
  • verlegen
  • verliefd
  • angst
  • vreugde
  • schaamte

Laat dit aan ons zien in een collage! Je kan bijvoorbeeld foto’s opzoeken op het internet en deze printen. Die kan je weer uitknippen en dan plak je ze op een apart blad. Hier onder heb je twee  voorbeelden van plaatjes, die mag je natuurlijk ook gebruiken als deze bij jouw collage passen. Maar je kan ook zelf gaan tekenen of plaatjes uit een tijdschrift knippen. Een ander idee?? Alles is goed!

Maak van jouw collage een foto en stuur deze naar: w.spierenburg@playingforsuccess.nl We zijn heel benieuwd naar hoe het eruit gaat zien. Veel succes en veel plezier bij het maken van jouw collage! 

De opdracht van de week is: Vandaag doe ik zomaar iets aardigs voor twee mensen

Deze week staat de opdracht van de week in het teken van ‘samenwerken’. Zo bespreken we met de kinderen wat er komt kijken bij het maken van het eerste contact. Wanneer kinderen contact maken, is het belangrijk dat je open staat voor een ander en probeert je in te leven in de situatie van een ander. Op het moment dat je moet samenwerken of samen met iemand bent, kun je een ander helpen. Je zal merken dat wanneer je dit doet een ander ook eerder bereid is om jou te helpen. Daarnaast geeft het je een fijn gevoel. Ook wanneer je samen aan een opdracht moet werken, kun je dit proberen toe te passen. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt om het eerste contact te leggen, kunt u bespreken wat hij/zij bij Playing for Success heeft geleerd en wat je voor ‘aardigs’ voor een ander kunt doen. Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.