Speelronde 7

   Journalist

Vandaag ben jij een journalist! Jouw taak is om iemand te interviewen over het thema ‘samenwerken’. Schrijf minimaal 5 vragen op die je kunt stellen om te weten te komen wat de persoon, die je gaat interviewen, weet over samenwerken.

Je kunt de vragen en antwoorden op papier zetten en later uitwerken op de computer. Je mag er een ‘gezellig’ document van maken. Denk bijv. aan het gebruiken van kleuren en het toevoegen van plaatjes. Hieronder nog een keer de stappen:

Stap 1: Pak een pen en papier.  

Stap 2: Bedenk 5 vragen die je kan stellen over het thema ‘samenwerken’ en schrijf deze op.

Stap 3: Bespreek met iemand af of jij hem/haar mag interviewen.

Stap 4: Stel de vragen en schrijf de antwoorden daarna op.

Stap 5: Versier het document in jouw stijl.

Klaar? Stuur de vragen en antwoorden op via de mail naar w.spierenburgf@playingforsuccess.nl

Wij zijn heel erg benieuwd wat voor informatie jij hebt ontvangen over samenwerken. Veel succes en vooral ook veel plezier met deze opdracht! 

 

Opdracht van de week: Vandaag zeg ik tegen mezelf: “Ik kan het”

Deze en komende weken staat de opdracht van de week in het teken van ‘zelfvertrouwen’. Zo bespreken we met de kinderen dat je bij het maken van een (moeilijke) opdracht altijd tegen jezelf kunt zeggen: “Ik ga het proberen” (i.p.v. te zeggen “Ik kan het niet). Door in oplossingen te denken zullen kinderen ervaren dat ze meer kunnen dan ze in eerste instantie dachten. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt en doorgezet heeft, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt door te zetten, kunt u bespreken wat hij/zij bij Playing for Success heeft geleerd en op welke manier een opdracht aangepakt kan worden. Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

 

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.