Speelronde 8

Opdracht van de week: Vandaag laat ik mijzelf zien, ook wanneer ik verlegen ben

 Deze en komende weken staat de opdracht van de week in het teken van ‘zelfvertrouwen’. Zo bespreken we met de kinderen dat je bij het maken van een (moeilijke) opdracht altijd tegen jezelf kunt zeggen: “Ik ga het proberen” (i.p.v. te zeggen “Ik kan het niet). Door in oplossingen te denken zullen kinderen ervaren dat ze meer kunnen dan ze in eerste instantie dachten. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt en doorgezet heeft, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt door te zetten, kunt u bespreken wat hij/zij bij Playing for Success heeft geleerd en op welke manier een opdracht aangepakt kan worden. Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen. 

Vandaag was het een speciale dag bij Playing for Success. Storky, de mascotte van ADO Den Haag kwam op bezoek. Voordat Storky kwam, bedachten de kinderen vragen voor hem. Voordat de kinderen hun vragen mochten stellen aan Storky, had Storky wat vragen voor de kinderen. Deze vragen moesten de kinderen voor de groep beantwoorden. Dit was toch wel spannend! Daarna mochten de kinderen hun eigen vraag aan Storky stellen. Hierna gingen alle kinderen op de foto met Storky. Er is zelfs een groepsfoto gemaakt. Toen was het tijd om het spel ‘Ren je rot’ te spelen. De kinderen werden voor deze activiteit verdeeld in drie groepen. De bedoeling was dat de kinderen na elkaar naar de kaarten rennen, om op zoek te gaan naar een kaart met een nummer. Vooraf hoorden de kinderen welk nummer ze moesten zoeken. Alle kaarten lagen ondersteboven, dus de kinderen moesten echt goed zoeken. Als ze eenmaal hun kaart gevonden hadden, stond er een vraag op de kaart die ze moesten lezen en onthouden. Daarna moesten ze snel terugrennen naar het groepje en met elkaar overleggen wat het antwoord was. Iedereen kwam aan de beurt. De kinderen hebben dit ook in de eerste speelronde bij Playing for Success gedaan. Toen waren het nog makkelijke vragen. De vragen van vandaag waren toch wel wat moeilijker! Met elkaar kijken we terug op een gezellige en leerzame dag!

Wist je dat?

 • Lucas ooit dansjes maakte voor de deur tijdens het belletje lellen?
 • Rosalie het liefst ‘Mens erger je niet’ speelt met haar familie?
 • Bradley er vandaag niet was?
 • Dylano ADO Den Haag de beste club vindt?
 • Jadelynn van trefballen houdt?
 • Iris graag danst?
 • Baylee haar hond heel lief vindt?
 • Nilay geleerd heeft om zelfverzekerd te zijn?
 • Ise zichzelf een ADO mocht geven?
 • Steffie de spaghetti van haar oma het lekkerst vindt?
 • Lana haar favoriete musical ‘De Kleine Zeemeermin’ is?
 • Yanou van dolfijnen houdt, vanwege de manier waarop ze zwemmen?
 • Ela met school naar het kunstmuseum is geweest?
 • Kaylinn pepernotencake had gemaakt en deze meenam voor Playing for Success?

Voor de foto’s van deze speelronde klik hier

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.