Speelronde 6

De opdracht van de week is: Vandaag ga ik respectvol om met mezelf en de ander

Deze week staat de opdracht van de week in het teken van ‘samenwerken’. Zo bespreken we met de kinderen wat er komt kijken bij je eigen gedrag en wat voor invloed dit heeft op een ander. Dat je soms iets kan zeggen of doen wat door de ander als vervelend kan worden ervaren. Ook wanneer je samen aan een opdracht moet werken, kun je dit proberen toe te passen. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt om naar zijn/haar eigen gedrag te kijken, kunt u bespreken wat hij/zij bij Playing for Success heeft geleerd en welke vragen er gesteld kunnen worden om dit wel te doen. Denk hierbij aan vragen als: Wat gebeurde er? Wat deed jij? Hoe denk je dat dit gedrag op een ander overkomt? Wat zou je een volgende keer anders kunnen doen? Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

Deze speelronde stond in het teken van samenwerken. Meester Daan had voor deze dag verschillende activiteiten uitgezet, waarbij de kinderen moesten werken aan samenwerken. In de kring werd besproken welke activiteiten de kinderen gingen doen en waar de kinderen op kunnen letten als ze samenwerken. Denk hierbij aan: een taakverdeling maken, een plan bedenken, mening geven, naar elkaar luisteren en complimenten geven. Hier werd gedurende de dag door de begeleiders op gelet.

Vervolgens gingen de kinderen in hun vaste groepje met een begeleider het circuit langs. Zo moesten kinderen bijv. met elkaar een rups vormen en een parcours lopen, in een kring een hoepel doorgeven en samen m.b.v. materialen naar de overkant ‘lopen’. Al met al een gezellige en leerzame dag!

Voor de foto’s van deze speelronde klik  https://www.facebook.com/pfsdenhaag

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.