Donderdag – Plagen, pesten, weerbaarheid

Vandaag stond in het teken van plagen, pesten en weerbaarheid. De dag begon met bespreken hoe je zelfverzekerd overkomt. De kinderen konden al vertellen dat je tegen jezelf kan zeggen ‘Ik kan het!’ en dat aanmoedigen kan helpen. Ook hebben we het gehad over het belang van bewegen en dat dit kan helpen om je zelfverzekerder te voelen. De workshop boksen van de Clinic Factory kan daar zeker bij helpen. Tijdens de workshop lag de nadruk op weerbaarheid. Eerst deden de kinderen een fijne warming-up, zodat ze vervolgens veilige stoottechnieken aangeleerd konden krijgen. Deze les werd gegeven met bokshandschoenen (die uiteraard schoon waren gemaakt voor gebruik) en er was geen sprake van wedstrijdjes boxen.

Na deze workshop moest iedereen even bijkomen. Juf Nicole had voor iedereen een softijsje geregeld, dus op weg naar de speeltuin voor het volgende deel van het programma konden we daar lekker van smullen.

In de speeltuin werd er behalve lekker gespeeld ook weer gewerkt aan het thema. In 3 groepjes werd gerouleerd tussen twee opdrachten: ‘Kikker be cool’ en ‘Over de streep’. Tijdens deze opdrachten hebben de kinderen elkaar beter leren kennen en zijn er onderwerpen besproken zoals: wat doe je als je ziet dat iemand gepest wordt, hoe kan je aan iemand (op een aardige manier) vragen om stiller te zijn en zijn eigen ervaringen rondom deze onderwerpen besproken.

Morgen is alweer de laatste dag van de Playing for Success Zomerschool 2022. Dan gaat het over gezonde voeding!

Klik hier voor de foto’s.

Dit bericht is geplaatst in Weblog, Zomerschool 2022. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.