Maandag – Kennismaken en Samenwerken

Vandaag was de eerste dag van de Playing for Success zomerschool. Deze dag stond in het teken van kennismaken en samenwerken. Een nieuwe groep met kinderen en begeleiders die je (nog) niet kent.

We begonnen de dag in de kring waar de kinderen kennis maakte met de Playing for Success zomerschool en de begeleiders.

Voordat we aan de rondleiding begonnen hebben de kinderen voor zichzelf genoteerd wat zij al wisten over de thema’s ‘kennismaken’ en ‘samenwerken’ met behulp van een woordweb. Daarna hebben de kinderen dit met elkaar besproken. Best spannend om aan elkaar te vertellen wat je weet over een onderwerp. Zo wisten de kinderen al dat het handig is om naar elkaar te luisteren tijdens het samenwerken en dat ‘Hoi’ zeggen al een eerste stap is als je kennis met iemand wil maken. 

Nadat we dit allemaal hadden besproken kregen de kinderen de opdracht om deze kennis meteen toe te passen bij de volgende opdrachten: ‘de Rondleiding’ en aansluitend ‘Ren je Rot’. Bij de rondleiding leerden we allemaal dingen over de Sportcampus. Waarna de kennis van de kinderen werd getest tijdens een sportieve opdracht. Met elkaar overleggen over de antwoorden en je groepje aanmoedigen tijdens het zoeken naar de juiste vraag. 

Na deze opdracht was er nog even tijd om in de turnhal te spelen! De blokkenkuil is leuk, maar ook lastig om uit te klimmen. Sommige kinderen hebben elkaar daarnaast nog geholpen om te balanceren over de balk of kregen de uitdaging om ieder naar de overkant van dezelfde balk te lopen zonder op de grond te stappen; lastig, maar wel gelukt!

Na een snack en wat drinken was het tijd om de kennis over samenwerken in de praktijk te brengen. Dit deden de kinderen tijdens een workshop skateboarden. Deze workshop werd verzorgd door: Skatepark Sweatshop uit Den Haag. Met behulp van de instructeurs en elkaar hebben de kinderen de beginselen van het skateboarden onder de knie gekregen. Voor de een was het wat makkelijker dan de ander; maar iedereen heeft gigantisch zijn of haar best gedaan en zichzelf overtroffen!

Daarna was er even tijd om te lunchen in het skatepark; ook daar is de samenwerking weer toegepast. Die halfpipe is namelijk best hoog om alleen op te klimmen. Met elkaar is het gelukt om iedereen die dat wilde op de halfpipe te laten lunchen. 

Daarna was het alweer tijd om terug te lopen naar onze VIP ruimte in de Sportcampus. Hier hebben we met elkaar gesproken over de dag, wat hebben we geleerd? Dat was een hoop! Niet alleen feitjes over de Sportcampus, maar ook over skaten, kennismaken en samenwerken. Hierna heeft iedereen het blad met de woordwebben aangevuld; wel met een andere kleur zodat de kinderen later kunnen terug kijken wat zij al wisten en wat zij hebben bijgeleerd!

Op naar een nieuwe dag! Morgen staat in het teken van ‘talenten’.

 

Voor foto’s klik hier

Dit bericht is geplaatst in Weblog, Zomerschool 2022. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.