Dag 2

Vandaag was de tweede bijeenkomst van Playing for Success op onze locatie in het Zuiderpark. Voor de kinderen van De Wissel was het de eerste keer, omdat er vorige week problemen waren met het vervoer. Nadat de groep compleet was, vertrokken we naar buiten.

De bijeenkomst van vandaag stond in het teken van samenwerken. Hoe werk je samen? Wat kun je doen om beter samen te werken? Wat doe je als iemand iets anders wil? Allemaal punten die terugkwamen in de opdrachten die we vandaag deden.

Gooien en Kennismaken                                                                                                          Buiten startten we met de eerste opdracht. In een cirkel gooiden de kinderen de bal over en moesten tegelijkertijd de naam noemen van de persoon voor wie de bal was. Op deze manier leerden we elkaar beter kennen.

Daarna werden er verschillende tikspelen gedaan, waaronder ‘Drie is te veel’ en ‘Slingertikkertje’.                                                                                                                           

Slingertikkertje                                                                                                                                 Bij deze opdracht begonnen de kinderen op een veld en moesten ze naar de overkant rennen. Eén kind stond in het midden en moest andere kinderen proberen te tikken. Degene die getikt werd, moest de hand van de ander vasthouden. Hoe langer de slinger hoe groter de kans dat er meer kinderen getikt werden. Door afspraken te maken over wie er getikt werd, lukte het steeds beter om meer kinderen te tikken.

Na de pauze gingen we naar de grote sportzaal. Hier deden we de volgende opdrachten:

Boter, kaas & eieren                                                                                                                      Net zoiets als het gewone boter, kaas & eieren. Alleen moesten de kinderen nu in twee verschillende teams zo snel mogelijk proberen om een horizontale, verticale of diagonale lijn te maken. Deze opdracht werd in verschillende team-samenstellingen uitgevoerd.

Memory                                                                                                                                      Memory, maar dan anders. Ook nu in twee teams en in estafettevorm. Op welke manier kun je er voor zorgen dat je zo snel mogelijk alle kaarten gevonden hebt? Ook deze opdracht werd in wisselende samenstellingen uitgevoerd.

Het was weer een gezellige en leerzame dag. Op naar volgende week! Dan gaan we aan de slag met het thema zelfvertrouwen.

Voor foto’s van deze dag klik hier

 

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.