Dag 3

Vandaag was het alweer de derde bijeenkomst op onze locatie in het Zuiderpark. En voor het eerst met een complete groep.

Deze dag stond in het teken van zelfvertrouwen. Wat is zelfvertrouwen en op welke manier kun je hieraan werken? Door positief te denken en tegen jezelf te zeggen dat je iets kunt, kan helpen. Je motiveert jezelf om toch iets te proberen. Dus door te zeggen: “Ik kan het niet”, kun je ook tegen jezelf zeggen: “Ik kan het NOG niet” of: “Ik ga het proberen”. Tijdens alle opdrachten van vandaag kwam dit thema terug.

Basketbal                                                                                                                                            We begonnen deze bijeenkomst met een basketballes. Als eerst kregen de kinderen verschillende individuele opdrachten met een basketbal. Daarna werden er tweetallen gemaakt en mochten de kinderen om de beurt hun bal proberen in de basket te mikken. De les werd afgesloten met een partijtje basketbal.

Na het basketballen gingen we naar de topsporthal. Daar deden de kinderen verschillende korte opdrachten.

Blinddoek                                                                                                                                             In tweetallen moesten de kinderen om beurten een parcours afleggen. Eén van de twee was geblinddoekt, terwijl de ander aanwijzingen gaf over hoe er gelopen moest worden.

Dansmemory                                                                                                                                      In twee- of drietallen moesten de kinderen een dansbeweging bedenken die ze vervolgens aan de rest moesten laten zien. Eén iemand moest raden wie bij wie hoorde. Later werd er een heuse wedstrijd van gemaakt en moesten kinderen het tegen elkaar opnemen.

Tot volgende week! Dan staat het thema zelfstandigheid centraal. 

Voor foto’s van deze bijeenkomst klik hier 

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.