Dag 8

Vandaag was de achtste bijeenkomst op onze locatie in het Zuiderpark.

Deze dag stond in het teken van zelfstandigheid. Wat is zelfstandigheid en op welke manier kun je hieraan werken? Met elkaar kwamen we er achter dat wanneer je zelfstandig werkt je dingen zelf probeert op te lossen als je een opdracht krijgt. Dit kan zijn door hulp te vragen aan een klasgenoot of zelf iets op te zoeken. Daarbij is het belangrijk dat je, na het krijgen van de opdracht, kijkt wat je precies moet doen en een plan maakt. Als je met andere kinderen samenwerkt, is ook een het maken taakverdeling handig. Je spreekt dan af wie wat gaat doen. Als je klaar bent met een opdracht, kun je nog kijken of je alles hebt gedaan en wat er eventueel nog aangepast moet worden. Dat alles kwam terug tijdens de opdrachten van vandaag.

We begonnen deze dag met het een tikspel om op te warmen.

Daarna gingen we naar de sportzaal voor verschillende opdrachten (lijnbal, basketbal en voetbal) die de kinderen moesten uitvoeren. De kinderen gingen in teams van drie kinderen aan de slag. Elk team mag zelf de regels van het spel bepalen. Het is aan de begeleiders om te kijken of de kinderen zich ook aan deze afspraken houden. En hoe dit overleg verloopt.

Na de pauze gingen we naar de topsportzaal. Hier deden de kinderen verschillende korte opdrachten: ‘Wie ben ik?’ en een ‘Kahoot-quiz’.

Wie ben ik?

De kinderen krijgen een kaartje van een dier. Iedereen is een dier. De kinderen moeten, door het stellen van gesloten vragen, er achter zien te komen welk dier ze zijn.

Kahoot-quiz

Deze quiz ging over de verschillende sporten en hierbij was het aan de kinderen zelf om een antwoord te geven op de vraag. Aan het eind hoorden de kinderen welke vragen ze goed hadden.

Volgende week is het vakantie. Na de vakantie gaan we opdrachten doen binnen het thema motivatie.

Voor foto’s van deze bijeenkomst klik https://www.facebook.com/pfsdenhaag

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.