Speelronde 6

Vandaag was het een bijzondere en speciale dag. We kregen bezoek van Magic Care!

De stichting Magic Care bestaat uit 25 goochelaars met veel ervaring in het goochelen met kinderen. Het doel van Magic Care is kinderen die door bepaalde omstandigheden in de problemen zijn gekomen door middel van goochelen te ondersteunen. Voor het kind is het aanleren van een goocheltruc het doel. Voor de goochelaars van Magic Care is het goochelen een middel om, samen met de groepsleiding, te werken aan de verbetering van de motorische en/of sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Bij Playing for Success werken de goochelaars vooral aan het zelfvertrouwen. Dit doen ze door middel van verschillende tips over zelfvertrouwen, die de kinderen zelf een aantal keer oefenen. Voorbeelden hiervan zijn “de Apenklop” (jezelf op borst om je moed in te boezemen) en “de Boom” (zo stevig staan als een boom als je een grote groep moet toespreken).
Goochelaars Rob en Mathijs waren vandaag te gast. Het eerste deel van de middag gaven deze twee fantastische goochelaars samen een show met trucs. De kinderen hebben met open mond gekeken! In de tweede helft leerden de kinderen zelf trucs, die ze in tweetallen oefenden. Aan het eind van de dag presenteerden ze dit aan de rest van de groep. Hierbij mocht één kind de truc de truc laten zien en kondigde de ander zijn/haar duo aan. Tijdens deze speelronde wordt door de begeleiders gekeken naar de betrokkenheid van de kinderen en hoe ze op de goochelaars reageren. Vervolgens wordt gekeken naar hun houding tijdens het presenteren. Doen de kinderen wat met de tips die ze van de goochelaars krijgen? Hoe staan ze? Op welke manier presenteren ze zichzelf en hoe is hun stemgebruik daarbij? Aan het eind van de dag mochten de kinderen hun goocheldoosje mee naar huis nemen. Met elkaar kijken we terug op een geslaagde, magische dag!

Wist u dat?

  • Julian Mathijs mocht helpen met de buikspreekpop?
  • Mees op het puntje van zijn stoel zat?
  • Jakub zijn geheimen niet aan zijn goudvis mag verklappen?
  • Shu-Wentely heel verbaasd kan kijken?
  • Oksana haar truc met een duidelijke stem aankondigde?
  • Ilinca zichzelf voorstelde aan Henkie?
  • Xavi deze week op kamp is?
  • Gwen veel complimenten uitdeelde?
  • Beyza wist wat een goede goochelaar moet kunnen?
  • Feline een nieuwe kamer heeft gekregen voor haar voor verjaardag?

Voor de foto’s van deze speelronde klik hier

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.