Dag 10 – Sportcampus Zuiderpark

De bijeenkomst van vandaag stond in het teken van samenwerken. Hoe werk je samen? Wat hoort er allemaal bij samenwerken? De kinderen kwamen o.a. met: plezier maken, iets samen doen, luisteren naar elkaar en je ideeën vertellen. Wat kun je doen om beter samen te werken? Deze punten stonden centraal  Allemaal punten die terugkwamen in de opdrachten die we vandaag deden.

We begonnen deze dag buiten met een tikspel. Vervolgens gingen we naar binnen en deden we in de topsporthal de opdrachten ‘Wat doe ik?’ en ‘Op handen en voeten’.

Op handen en voeten:

Bij deze opdracht staat het samenwerken centraal. De kinderen krijgen de opdracht om met een bepaald aantal handen en/of voeten naar de overkant te lopen. Met elkaar moeten de kinderen overleggen hoe ze dat willen doen. Daarna voeren ze hun van tevoren bedachte plan samen uit. De begeleiders kijken tijdens deze opdracht of de kinderen daadwerkelijk overleggen en zich aan de taakverdeling houden.

Wat doe ik?

Aan het begin van de opdracht krijgen kinderen een post-it op hun rug geplakt met daarop de naam van een dier geschreven. Door het stellen van de juiste gesloten vragen, moeten de kinderen er achter zien te komen welk dier ze zijn.

Na de pauze deden we in twee teams het tribunespel.

Tribunespel

Er werden door de kinderen drie teams gespeeld; hoe doe je dat op een manier die fijn voor iedereen is? Hier hebben we over gesproken. Ieder team had een kleur: rood, geel of blauw. De kinderen kregen kaartjes met namen van fruit en groente erop. Elk team had een eigen vak van een stuk tribune. In dat vak moesten er kaartjes in de juiste kleur gezocht worden met groente en fruit erop. Om de beurt mocht er gezocht worden en moest het gevonden kaartje naar het team gebracht worden. Voordat het volgende kind mocht gaan zoeken, moest er eerst overlegd worden wat de naam van het fruit of de groente was. De juiste naam moest bij het juiste plaatje gelegd worden. Er werd actief gezocht en samengewerkt; overleggen wat het antwoord kan zijn, maar ook iemand overtuigen en betrekken bij de discussie. Leuk om te zien!

Er is weer hard gewerkt. Volgende week is alweer de laatste keer. Dan sluiten we met elkaar de periode van Playing for Success af.

Voor foto’s van deze bijeenkomst klik hier

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.