Speelronde 8

De opdracht van de week is: Vandaag stel ik een vraag aan iemand die ik nog niet zo goed ken ook al vind ik dit lastig

Ook deze week staat de opdracht van de week in het teken van ‘zelfvertrouwen’. Door vragen te stellen (tijdens opdrachten), zullen kinderen ervaren dat hun mening er ook toe doet. Het kan je nieuwe inzichten geven en je kunt met elkaar het gesprek aangaan. Met de kinderen wordt besproken wat het je oplevert als je vragen stelt. Zo weet een ander wat jou bezighoudt en kun je een ander misschien helpen. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt en doorgezet heeft, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt door te zetten, kunt u bespreken wat hij/zij bij Playing for Success heeft geleerd en op welke manier een opdracht aangepakt kan worden. Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

Storky

Vandaag was het een speciale dag bij Playing for Success. Storky, de mascotte van ADO Den Haag kwam op bezoek. We begonnen met het bespreken wat open en gesloten vragen zijn. Dit deden we d.m.v. het spel ‘Wie ben ik?’ Hiermee oefenden de kinderen met het stellen van gesloten vragen. Door gesloten vragen te stellen, moesten de kinderen er achter komen welk dier ze waren. Daarna bedachten de kinderen samen open vragen voor Storky. Deze vraag mochten ze vervolgens aan hem stellen.  De kinderen mochten vervolgens hun eigen vraag aan Storky stellen. Hierna gingen alle kinderen op de foto met Storky.Toen was het tijd om het spel ‘Ren je rot’ te spelen. De kinderen werden voor deze activiteit verdeeld in drie groepen. De bedoeling was dat de kinderen na elkaar naar de kaarten rennen, om op zoek te gaan naar een kaart met een nummer. Vooraf hoorden de kinderen welk nummer ze moesten zoeken. Alle kaarten lagen ondersteboven, dus de kinderen moesten echt goed zoeken. Als ze eenmaal hun kaart gevonden hadden, stond er een vraag op de kaart die ze moesten lezen en onthouden. Daarna moesten ze snel terugrennen naar het groepje en met elkaar overleggen wat het antwoord was. Iedereen kwam aan de beurt. De kinderen hebben dit ook in de eerste speelronde bij Playing for Success gedaan. Toen waren het nog makkelijke vragen. De vragen van vandaag waren toch wel wat moeilijker! Met elkaar kijken we terug op een gezellige en leerzame dag!

Wist u dat?

 • Feline naar Euro Disney is geweest?
 • Julian zijn bril gemaakt is?
 • Xavi naar Gelderland is geweest?
 • Mees graag de schoenmaat van Storky wilde weten?
 • Jakub fan is van Lewandowsky?
 • Gwen voor Storky appeltaart gaat bakken?
 • Shu-Wentely in Spanje veel gezwommen heeft?
 • Oksana in de vakantie haar verjaardag heeft gevierd?
 • Beyza later misschien nieuwe medicijnen wil ontwikkelen?
 • Ilinca volgende week jarig is?
 • Midas liever naar judo gaat dan naar hockey?
 • Jazz-Lynn haar favoriete vak rekenen is?

Voor de foto’s van deze speelronde klik hier

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.