Week 5

Vandaag was alweer vijfde bijeenkomst van Playing for Success op onze locatie in het Zuiderpark.

Deze dag stond in het teken van motivatie. Wat betekent motivatie en op welke manier kun je hieraan werken? Dat bleek nog lastig. Met elkaar bespraken we de dingen die wel en niet leuk zijn om te doen. De dingen die je leuk vindt, gaan vaak makkelijker/beter. Dingen die je niet leuk en/of moeilijk vindt, zijn vaak lastiger om te doen. Je bent dan eerder geneigd om te zeggen “Ik doe het niet” of “Ik doe/maak alleen wat ik kan”. Nu zijn er ook dingen die gedaan moeten worden en hoe ga je daar mee om. We kwamen er achter dat je dan ook tegen jezelf kunt zeggen: “Ik kan het NOG niet” of: “Ik ga het proberen”. Je zet dan door om uiteindelijk iets toch te doen en mag dan trots zijn op het feit dat je iets hebt geprobeerd. Dat alles kwam terug tijdens de opdrachten van vandaag.

Deze dag begonnen we buiten. Hier deden de kinderen de opdracht ‘Power!’

Power!                                                                                                                                                  De kinderen gingen in tweetallen verschillende korte opdrachten langs die ze een minuut lang moesten uitvoeren. Zo moesten ze bijv. een sprintje trekken, een minuut lang met hun ogen dicht op één been staan of een kikkersprong maken. De taak van de ander was om zijn/haar duo te motiveren of aanwijzingen te geven. Het aanmoedigen (of aanwijzingen geven) bleek vaak nog lastiger dan de opdracht zelf. Iedereen deed zijn best, heeft doorgezet en alle onderdelen uiteindelijk gedaan.

Na de pauze gingen we in de gymzaal aan de slag met de opdrachten: ‘fotospel’ en ‘Wat doe ik?’

Fotospel                                                                                                                                                Bij deze opdracht gaat het erom dat de kinderen om de beurt de ruimte uit gaan en kijken wat er bij terugkomst veranderd is aan een situatie.

Wat doe ik?                                                                                                                                          De kinderen krijgen een kaartje van een sport. De kinderen moeten, door het stellen van gesloten vragen, er achter zien te komen welke sport ze doen.

Het was weer een gezellige en leerzame dag. Op naar volgende week! Dan gaan we aan de slag met het thema zelfvertrouwen.               

Voor foto’s van deze dag klik hier

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.