Dag 7

Het thema waar we vandaag aan werkten, was zelfstandigheid. Met elkaar bespraken wat er allemaal hoort bij zelfstandigheid. Wat is zelfstandigheid en op welke manier kun je hieraan werken? Door aandacht te hebben voor een uitleg, je te concentreren op wat je moet doen en door hulp te vragen als je iets niet begrijpt of iets wil weten, kun je weer verder. Tijdens de verschillende opdrachten van vandaag kwam dat terug. De opdracht van de week koppelden we aan het thema van vandaag.

We begonnen deze bijeenkomst met de opdrachten ‘Vlog’ en ‘Escaperoom’. Eén groepje startte met de Escaperoom, terwijl het andere groepje startte met het vloggen. Na de pauze werd er gewisseld.

Vlog                                                                                                                                                      Aan het begin van deze opdracht wordt met de kinderen besproken waar ze op moeten letten bij het maken van een vlog. Met elkaar spreken de kinderen af waar ze over willen vloggen. Nadat ze dit met elkaar afgesproken hebben, gaan ze aan de slag en maken ze hun eigen vlog over Playing for Success. Het resultaat zullen we tijdens de afsluiting laten zien. 

Escaperoom                                                                                                                                        Er wordt een voorstelling met dieren georganiseerd, maar de dieren zijn verdwenen. Zonder deze dieren kan er geen voorstelling gegeven worden. Door met elkaar verschillende puzzels op te lossen, kregen de kinderen aanwijzingen om de dader en de plek van de dieren te vinden. Alles werd in het werk gesteld om de voorstelling toch door te kunnen laten gaan!

Voor foto’s van deze bijeenkomst klik hier

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.