Speelronde 8

De opdracht van de week is: Vandaag toon ik belangstelling voor een ander

Deze week staat de opdracht van de week in het teken van ‘samenwerken’. Zo bespreken we met de kinderen wat er komt kijken bij het maken van het eerste contact. Wanneer kinderen contact maken, is het belangrijk dat je open staat voor een ander. Het eerste contact kun je leggen door bijv. een vraag te stellen aan een ander kind. Hierbij kun je denken aan: Wat zijn je hobby’s? Op welke school zit je? Hoe oud ben je? Op deze manier kun je ander beter leren kennen. Ook wanneer je samen aan een opdracht moet werken, kun je dit proberen toe te passen. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt om het eerste contact te leggen, kunt u bespreken wat hij/zij bij Playing for Success heeft geleerd en welke vragen er gesteld kunnen worden om het eerste contact te leggen. Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

Stricky

Vandaag was het een speciale dag bij Playing for Success. Stricky, de mascotte van ADO Den Haag kwam op bezoek. Voordat Stricky kwam, bedachten de kinderen vragen voor haar. Voordat de kinderen hun vragen mochten stellen aan Stricky, had Stricky wat vragen voor de kinderen. Deze vragen moesten de kinderen voor de groep beantwoorden. Dit was toch wel spannend! Daarna mochten de kinderen hun eigen vraag aan Stricky stellen. Hierna gingen alle kinderen op de foto met Stricky. Er is zelfs een groepsfoto gemaakt.

Toen was het tijd om het spel ‘Ren je rot’ te spelen. De kinderen werden voor deze activiteit verdeeld in twee groepen. De bedoeling was dat de kinderen na elkaar naar de kaarten rennen, om op zoek te gaan naar een kaart met een nummer. Vooraf hoorden de kinderen welk nummer ze moesten zoeken. Alle kaarten lagen ondersteboven, dus de kinderen moesten echt goed zoeken. Als ze eenmaal hun kaart gevonden hadden, stond er een vraag op de kaart die ze moesten lezen en onthouden. Daarna moesten ze snel terugrennen naar het groepje en met elkaar overleggen wat het antwoord was. Iedereen kwam aan de beurt. De kinderen hebben dit ook in de eerste speelronde bij Playing for Success gedaan. Toen waren het nog makkelijke vragen. De vragen van vandaag waren toch wel wat moeilijker! Met elkaar kijken we terug op een gezellige en leerzame dag!

Wist u dat?

  • Aïcha thuis een kat heeft en zelf ook graag wel eens een dag een kat zou willen zijn? 
  • Ray van rapmuziek houdt en BOEF als favoriete artiest heeft?
  • Hivda later kok wil worden?
  • Abi het bakken van de appeltaart de leukste opdracht vond?
  • Tülay gek is op volleybal?
  • Jaylinn bij Playing for Success geleerd heeft om samen te werken?

Voor de foto’s van deze speelronde klik  hier

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.