Speelronde 11

Vandaag was alweer de laatste speelronde van Playing for Success. De kinderen begonnen deze speelronde met ‘Een ei hoort erbij’.

Een ei hoort erbij

Bij deze opdracht werken de kinderen in tweetallen. De kinderen krijgen een ei en materialen om een constructie om het ei heen te bouwen. De bedoeling is dat de kinderen samen nadenken over een constructie waarbij het ei heel blijft als je het van een bepaalde hoogte laat vallen. Eerst werken de kinderen hun constructie uit op papier en bedenken ze welke extra materialen ze nodig hebben. Wanneer ze voor hun constructie nog extra materialen willen kopen, kan dat voor vijf euro. Van tevoren rekenen de kinderen samen uit wat ze nog willen kopen en hoeveel ze daarvoor moeten betalen. Met de materialen gaan ze aan de slag en bouwen ze hun constructie. Aan het eind van opdracht wordt de constructie getest. Welk ei zal de val overleven en welke constructie is stevig genoeg? Tijdens deze opdracht staat het samenwerken en overleggen  Daarnaast wordt er gewerkt aan de rekenvaardigheid (berekenen van de prijs van de extra materialen).

 Met elkaar sloten we de periode van Playing for Success af. Samen met de kinderen bekeken we de de lipdub, de fotostrip van ‘In de Wolken’ en de filmpjes van ‘Take One’. Hieronder vind je de links naar de filmpjes van de kinderen van wie we toestemming hebben om beeldmateriaal te plaatsen.

Voor de vlog van Hivda, Tabasum, Ayoub en Daniël klik hier

Tot slot kregen de kinderen nog hun certificaat en niet te vergeten de beloning voWe wensen iedereen het beste en wie weet ‘Tot ziens!’.

Voor de foto’s van deze speelronde klik hier

 

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.