Week 9

De opdracht van de week is: Vandaag ga ik niets uit de weg, ook niet de moeilijke dingen

Deze dag stond in het teken van motivatie. Wat betekent motivatie en op welke manier kun je hieraan werken? Dat bleek nog lastig. Met elkaar bespraken we de dingen die wel en niet leuk zijn om te doen. De dingen die je leuk vindt, gaan vaak makkelijker/beter. Dingen die je niet leuk en/of moeilijk vindt, zijn vaak lastiger om te doen. Je bent dan eerder geneigd om te zeggen “Ik doe het niet” of “Ik doe/maak alleen wat ik kan”. Nu zijn er ook dingen die gedaan moeten worden en hoe ga je daar mee om. We kwamen er achter dat je dan ook tegen jezelf kunt zeggen: “Ik kan het NOG niet” of: “Ik ga het proberen”. Je zet dan door om uiteindelijk iets toch te doen en mag dan trots zijn op het feit dat je iets hebt geprobeerd. Dat alles kwam terug tijdens de opdrachten van vandaag.

We begonnen deze dag met verschillende opdrachten interactieve opdrachten buiten.

In verschillende groepjes gingen de kinderen aan de slag met Picoo’s en Blazepods. Met deze twee interactieve spellen, werd er gewerkt aan samenwerken en motivatie. Van reactiespel tot tikkertje. Het kwam allemaal aan bod!

Na de pauze gingen de kinderen aan de slag met ‘One Minute Games’.

One Minute Games

De kinderen werkten in teams en moesten per opdracht samen overleggen wie de (korte) opdracht ging uitvoeren. Zo moesten de kinderen bijv. een koekje op hun voorhoofd leggen en deze zonder handen opeten, een stoel met gestrekte armen vasthouden, 30 seconden tellen (in je hoofd) of een wedstrijd wie het langst met zijn ogen dicht op één been kan staan. De kinderen die op dat moment niet aan de beurt waren, konden hun teamgenoot aanmoedigen. Doorzetten en elkaar/jezelf motiveren stonden tijdens deze opdrachten centraal.

Voor foto’s van deze dag klik hier

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.