Week 5

De opdracht van de week is: Vandaag toon ik belangstelling voor een ander

Deze week staat de opdracht van de week in het teken van ‘samenwerken’. Zo bespreken we met de kinderen wat er komt kijken bij het maken van het eerste contact. Wanneer kinderen contact maken, is het belangrijk dat je open staat voor een ander. Het eerste contact kun je leggen door bijv. een vraag te stellen aan een ander kind. Hierbij kun je denken aan: Wat zijn je hobby’s? Op welke school zit je? Hoe oud ben je? Op deze manier kun je ander beter leren kennen. Ook wanneer je samen aan een opdracht moet werken, kun je dit proberen toe te passen. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt om het eerste contact te leggen, kunt u bespreken wat hij/zij bij Playing for Success heeft geleerd en welke vragen er gesteld kunnen worden om het eerste contact te leggen. Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.Vandaag was het een speciale dag bij Playing for Success. Er kwamen twee volleyballers op bezoek: Ruben Penninga en Yorick de Groot.

Voordat de volleyballers konden komen, bedachten de kinderen vragen voor de volleyballers. Dit mochten ook andere vragen zijn dan vragen over volleybal. Zo leerden de kinderen de spelers beter kennen. De opdracht van de dag paste hier mooi bij, want de beachvolleyballers hadden ook vragen voor de kinderen. Deze vragen moesten de kinderen voor de groep beantwoorden. Dit was toch wel spannend! Uiteindelijk heeft iedereen dit gedaan; Knap!

Na het interview met de spelers werden de kinderen verdeeld over twee groepen. Iedere groep ging bij een van de volleyballers aan tafel zitten. De vragen die de kinderen hadden gemaakt, mochten ze nu eindelijk stellen! De antwoorden verwerkten ze op hun eigen vragenblad.
Toen was het tijd om met de spelers naar de beachvolleybalvelden te gaan. Hier kregen de kinderen een korte workshop beachvolleybal. Tot slot mochten de kinderen om de beurt nog met de beachvolleyballers op de foto en werd er ook nog een groepsfoto gemaakt. Het was weer een gezellige en leerzame middag!

Wist u dat?

  • Yusriyah in het weekend de verjaardag van haar neefje gaat vieren? 
  • Marouan vroeger 6 konijnen had? 
  • Kaylan dit de leukte dag tot nu toe vond? 
  • Quinten een spreekbeurt heeft gehouden over PlayStation?
  • Emie het liefst sushi meeneemt naar een onbewoond eiland? 
  • Leona naar het optreden van meester Sven en juf Diane heeft gekeken? 
  • Melanie graag rockmuziek luistert? 
  • Robin vooral lekker wil eten als hij op vakantie gaat? 

Voor foto’s van deze bijeenkomst klik hier

Dit bericht is geplaatst in Leyenburgschool & Helen Parkhurst, Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.