Even Voorstellen

Afbeeldingsresultaat voor even voorstellen

Een nieuw schooljaar met veel nieuwe gezichten. Hieronder stellen wij onszelf aan u voor.

        Nicole Pont

Hallo, ik ben Nicole Pont. Ik werk voor de Haagse Scholen en ben sinds 2009 gedetacheerd aan Playing for Success Den Haag waar ik nu vier dagen werk (dinsdag t/m vrijdag) Ik heb, voordat ik kwam werken bij Playing for Success, voornamelijk in de bovenbouw van het basisonderwijs gewerkt. Het lesgeven vond ik altijd heel erg fijn, maar ik ging steeds meer de tijd voor een persoonlijk gesprek met de leerlingen missen; vooral op de momenten dat een leerling het moeilijk had. Toen ik de vacature voor Playing for Success voorbij zag komen, wist ik meteen dat dit iets voor mij was.  In 2009 ben ik begonnen als leerkracht bij Playing for Success Den Haag en vanaf 2011 ben ik ook centrummanager; dit betekent dat ik meegeschreven heb aan het curriculum, kinderen begeleid en ook eindverantwoordelijk ben (in de breedste zin van het woord). Werken voor Playing for Success is na al die jaren nog steeds mijn droombaan; wat is het mooi om kinderen op sociaal emotioneel gebied te zien groeien. Een van de mooiste dingen die een leerling ooit tegen mij zei was: ‘ik ben zo blij dat er eindelijk iemand naar mij luistert!’ En daarmee lossen we eigenlijk al veel ‘problemen’ op; zo fijn om het luisterend oor voor leerlingen te kunnen zijn! Het werken in een klein hecht team is nog een extra bonus; iets waar we ons ook erg bewust van zijn. We steunen elkaar waar nodig en vaak is één blik voldoende om meteen tot actie over te gaan. Ook de vele externe contacten en samenwerkingen zorgen er voor dat ik nog altijd met veel plezier naar mijn werk ga. Door mijn werk ben ik ondertussen een groot fan van ADO Den Haag en ga ik al jaren trouw naar alle thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Daarnaast ben ik gezellig druk met mijn gezin en trekken we er veel op uit; lekker wandelen, naar de speeltuin/kinderboerderij zijn bij ons thuis de favoriete uitjes. Kortom… genieten van de kleine (maar eigenlijk grote) dingen in het leven!

     Willie Spierenburg

Hallo, mijn naam is Willie Spierenburg en ik werk vanaf november 2014 op detacheringsbasis (voor SCOH) bij Playing for Success Den Haag. Nadat ik de PABO had afgerond, ben ik gaan werken op een bassischool in Laakkwartier. Hier heb ik vooral gewerkt in de bovenbouw. Hoe langer ik voor de groep stond hoe meer ik het ‘persoonlijk contact’ met de kinderen miste. Toen wij als school benaderd werden om mee te doen aan Playing for Success, mocht ik kinderen selecteren en in de hoedanigheid van leerkracht een bezoek brengen aan het leercentrum. Hier viel mij toen de positieve sfeer op en de tijd en aandacht die er werd besteed aan de kinderen. Na dit bezoek was ik enthousiast. Ik weet nog goed dat ik naar huis ging en dacht “Als er ooit een vacature geplaatst wordt, ga ik solliciteren”. In september 2014 kwam er een vacature vrij voor één dag in het AFAS Circustheater. Ik hoefde niet lang na te denken, solliciteerde, werd aangenomen en kon per 1 november van datzelfde jaar starten. Daarna is het snel gegaan en inmiddels werk ik vier dagen (maandag t/m donderdag) voor Playing for Success. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Het werken met collega’s, de kinderen, de individuele gesprekken en alles waarvoor ik ooit voor het onderwijs gekozen heb, komt bij Playing for Success bij elkaar. Je ziet kinderen wekelijks groeien en als we dan na 11/12 weken afscheid nemen, ben ik dankbaar dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan de ontwikkeling van het kind. Als ik niet aan het werk ben, spreek ik graag af met familie en vrienden. Een hapje eten, shoppen of gewoon een dagje weg horen daar natuurlijk bij! Verder volg ik ADO Den Haag op de voet en ben ik dol op fotograferen, tekenen en lezen. Ook houd ik van fietsen en wandelen. In januari hoop ik weer te starten met de training voor de 4Daagse van Nijmegen. Iets wat ik, ook na ruim tien jaar, nog steeds een uitdaging vind. Het mag duidelijk zijn dat er veel is om dankbaar voor te zijn! 

      Qwen                                                                                                            Hallo, mijn naam is Qwen van Veen en ik ben 18 jaar oud. Ik ben 1 van een tweeling en ik zit in mijn tweede leerjaar op het MBO Rijnland, waarbij ik de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 4 doe. Toen ik op de basisschool zat, wist ik al dat ik later met jongeren wilde werken en dit heb ik doorgezet. Mijn moeder is mijn voorbeeld en werkt nu nog steeds met jongeren. Mijn moeder werkte eerst in een jeugdgevangenis en is nu gastouder bij ons thuis. Ik ging leerjaar 2 in en dit betekende dat ik op zoek moest naar een nieuwe stageplek. Al snel kwam ik uit bij Playing for Success: Een organisatie die kinderen spelenderwijs leerdoelen aan leerdoelen laat werken. Dit klonk geweldig en echt iets voor mij. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich lekker in zijn vel kan voelen en wanneer dit niet het geval is dat hij/zij hier ook een steuntje in de rug in kan krijgen. Ik kijk uit naar de ontwikkeling van de kinderen en om hun hierbij te helpen. Ik vind het superleuk om samen te gaan werken met de kinderen en er een paar leuke, gezellige en leerzame weken van te maken. Ik vind het heerlijk om in het weekend lekker te gaan shoppen en met vriendinnen af te spreken. Als bijbaantje werk ik ook nog in een Albert Heijn achter de kassa om wat centjes bij te verdienen en om in sociaal contact te komen met nieuwe mensen. Ik vind het een leuke uitdaging om bij Playing for Success te werken en ik ben er helemaal klaar voor! 

    Joëlle                                                                                                            Hoi hoi, ik ben Joëlle Willemse, een derdejaars student van de opleiding Social Work. Dit jaar ga ik stage lopen bij Playing for Success. Jullie gaan mij zien op de maandag, dinsdag en woensdag. Uiteindelijk zelfs ook op de donderdag! Ik ben erg enthousiast om te gaan starten met de stage en natuurlijk om alle kinderen te ontmoeten. Het lijkt mij erg leuk om de kinderen te gaan helpen met hun ontwikkeling en dan vooral om te zien dat de kinderen erg snel leren. Naast mijn opleiding heb ik nog een aantal hobby’s en een bijbaan. In de weekenden werk ik bij een opticien en voor de rest vind ik het erg leuk om met vriendinnen op stap te zijn. Ook ben ik een groot fan van sporten. Zelf zit ik op kickboksen maar vind hardlopen ook erg leuk. Het lijkt mij dan ook erg leuk om soms een actieve activiteit met de kinderen te gaan ondernemen. Uiteindelijk hoop ik dat ik ieder kind zich thuis kan laten voelen bij Playing for Success en dat ze door deze kans het weer leuk gaan vinden om naar te school te gaan. Ik ben dan ook erg blij dat ik hier een rol in kan gaan spelen.

        Manou                                                                                                                      Hoii, mijn naam is Manou Boekhouder en ik ben 18 jaar oud. Ik volg de studie Persoonlijke Begeleider Specifieke Doelgroepen in Leiden. Ik zit nu in mijn tweede studiejaar. Dit jaar was ik op zoek naar een nieuwe stageplek. Ik wilde dit jaar graag een stage met de doelgroep kinderen. Al snel kwam ik bij ‘Playing for Success’. Waar ik dit jaar met veel enthousiasme op de maandag en dinsdag stage ga lopen! Naast mijn opleiding en stage werk ik bij de Hema en in de weekenden vind ik het gezellig om een terrasje te pakken of te shoppen met vriendinnen. Hiernaast vind ik het leuk om te basketballen en ben ik aan het trainen voor een hardloop marathon. Ik heb zin in de uitdaging bij Playing for Success en kijk uit naar dit jaar! 

Haza                                                                                                                                                                                       Hi, mijn naam is Haza en ik loop stage bij Playing for Success. Wat mij aantrok om bij Playing for Success aan te melden was hun doel ‘het vergroten van het zelfbeeld en zelfvertrouwen van zowel meisjes als jongens, die bij het leren op school een extra steuntje nodig hebben’. Ik ben blij dat er projecten als PFS bestaan. Door activiteiten die wij bij PFS bieden komen ze er achter wat ze kunnen en wat ze soms zelfs beter kunnen. Ook doe ik de opleiding Persoonlijke Begeleider en specifieke doelgroepen. Na mijn opleiding hoop ik zelf een begeleider te worden voor getraumatiseerde jongeren. Buiten school en stage werk ik bij de Action en in mijn vrije tijd ga ik graag op stap met mijn vriendinnen en hou ik mezelf bezig met Art. Ik heb zin in een uitdaging bij Playing for Success en ik hoop veel te leren van mijn stagebegeleiders maar ook de kinderen die meedoen aan het programma!

      Quincy

Hoi! Mijn naam is Quincy en ik ben 21 jaar oud. Ik ben tweedejaars student van de opleiding Social Work op de Hogeschool in Leiden. Ik woon samen met mijn vriend Mark en binnenkort komt er ook een kitten bij ons wonen. Dit jaar loop ik stage bij Playing for Success. De reden waarom ik hier specifiek stage wilde gaan lopen is omdat ik vroeger ook heb meegedaan in het programma van Playing for Success, dus ik weet hoe leuk dit is! Ik wil graag de kinderen hetzelfde leuke gevoel geven als ik toen had. Naast mijn opleiding en mijn stage werk ik in de Albert Heijn. Het liefst doe ik heel veel leuke dingen met mijn vriendinnen en ben ik gek op gellakken. Ik heb onwijs veel zin in mijn stage bij Playing for Success!

         May

Hallo lezers, mijn naam is May van der Zon en ik ben 22 jaar oud. Ik doe de opleiding Social Work aan de Hogeschool Leiden en zit nu in het tweede jaar. Voor de opleiding moest ik een stage zoeken ik wist gelijk wat ik wilde, namelijk de doelgroep basisschool kinderen en de kinderen helpen met hun weerbaarheid. In mijn zoektocht kwam ik Playing for Success tegen. Leren met een WOW-factor dat leek mij wel wat. Het zelfvertrouwen, de concentratie, doorzettingsvermogen, ontwikkelen, ect. zijn allemaal zo belangrijk voor kinderen. Het is namelijk best lastig allemaal. Mijn doel is om er een bijdrage aan te leveren dat ze sterker in hun schoenen gaan staan. Elk kind is uniek en daarom is het zo belangrijk om alles uit het kind te halen. Het is mooi om kinderen te zien groeien en je ze daarbij kan helpen. Wat voor mij belangrijk is, is om de kinderen te helpen. Als allereerst om ze beter te leren kennen, vertrouwen opbouwen, inleven in het kind, veilige omgeving bieden, een luisterend oor bieden en ze helpen de leerdoelen te behalen. Door alle speelrondes kan ik ze ook helpen en leren hun inzichten te vergroten door bijvoorbeeld tips en tops te geven en met ze in gesprek te gaan. Mijn stage dag is de donderdag. Ik heb al veel werkervaring met kinderen. Mijn vorige opleiding was pedagogisch medewerker en als bijbaan werk ik nu al een lange tijd op kinderdagverblijven en op buitenschoolse opvang locaties. Playing for Success is een totaal andere manier van werken met kinderen dat gaat voor mij een nieuwe uitdaging zijn die ik heel leuk vind en aanga. Ik ben heel blij met deze leuke stageplek. Ik hoop dat ik van de kinderen leer en de kinderen van mij en ook wil ik veel leren van de andere juffen. Ik ben er helemaal klaar voor!  Groetjes, May 😊  

       Livy

Hi allemaal! Mijn naam is Livy, ik ben 17 jaar en op dit moment volg ik de opleiding ‘Maatschappelijke Zorg’ op het ROC van Amsterdam in het tweede jaar. Voor dit tweede jaar had ik een nieuwe stageplek nodig en zo kwam ik uiteindelijk terecht bij Playing for Success. Ik vind het mooi dat er een bedrijf is dat zich richt op het zelfvertrouwen van een kind en waarom kinderen minder motivatie kunnen hebben voor school. Ik ben ontzettend blij dat ik een rol mag spelen bij de ontwikkeling van deze kinderen! Op de dinsdag en woensdag loop ik stage bij PfS, ik heb er ontzettend veel zin in en ik weet zeker dat ik hier veel ga leren!