Even Voorstellen

Afbeeldingsresultaat voor even voorstellen

Een nieuw schooljaar met veel nieuwe gezichten. Hieronder stellen wij onszelf aan u voor.

        Nicole Pont

Hallo, ik ben Nicole Pont. Ik werk voor de Haagse Scholen en ben sinds 2009 gedetacheerd aan Playing for Success Den Haag waar ik nu vier dagen werk (dinsdag t/m vrijdag). Ik heb, voordat ik kwam werken bij Playing for Success, voornamelijk in de bovenbouw van het basisonderwijs gewerkt. Het lesgeven vond ik altijd heel erg fijn, maar ik ging steeds meer de tijd voor een persoonlijk gesprek met de leerlingen missen; vooral op de momenten dat een leerling het moeilijk had. Toen ik de vacature voor Playing for Success voorbij zag komen, wist ik meteen dat dit iets voor mij was.  In 2009 ben ik begonnen als leerkracht bij Playing for Success Den Haag en vanaf 2011 ben ik ook centrummanager; dit betekent dat ik meegeschreven heb aan het curriculum, kinderen begeleid en ook eindverantwoordelijk ben (in de breedste zin van het woord). Werken voor Playing for Success is na al die jaren nog steeds mijn droombaan; wat is het mooi om kinderen op sociaal emotioneel gebied te zien groeien. Een van de mooiste dingen die een leerling ooit tegen mij zei was: ‘ik ben zo blij dat er eindelijk iemand naar mij luistert!’ En daarmee lossen we eigenlijk al veel ‘problemen’ op; zo fijn om het luisterend oor voor leerlingen te kunnen zijn! Het werken in een klein hecht team is nog een extra bonus; iets waar we ons ook erg bewust van zijn. We steunen elkaar waar nodig en vaak is één blik voldoende om meteen tot actie over te gaan. Ook de vele externe contacten en samenwerkingen zorgen er voor dat ik nog altijd met veel plezier naar mijn werk ga. Door mijn werk ben ik ondertussen een groot fan van ADO Den Haag en ga ik al jaren trouw naar alle thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Daarnaast ben ik gezellig druk met mijn gezin en trekken we er veel op uit; lekker wandelen, naar de speeltuin/kinderboerderij zijn bij ons thuis de favoriete uitjes. Kortom… genieten van de kleine (maar eigenlijk grote) dingen in het leven!

     Willie Spierenburg

Hallo, mijn naam is Willie Spierenburg en ik werk vanaf november 2014 op detacheringsbasis (voor SCOH) bij Playing for Success Den Haag. Nadat ik de PABO had afgerond, ben ik gaan werken op een bassischool in Laakkwartier. Hier heb ik vooral gewerkt in de bovenbouw. Hoe langer ik voor de groep stond hoe meer ik het ‘persoonlijk contact’ met de kinderen miste. Toen wij als school benaderd werden om mee te doen aan Playing for Success, mocht ik kinderen selecteren en in de hoedanigheid van leerkracht een bezoek brengen aan het leercentrum. Hier viel mij toen de positieve sfeer op en de tijd en aandacht die er werd besteed aan de kinderen. Na dit bezoek was ik enthousiast. Ik weet nog goed dat ik naar huis ging en dacht “Als er ooit een vacature geplaatst wordt, ga ik solliciteren”. In september 2014 kwam er een vacature vrij voor één dag in het AFAS Circustheater. Ik hoefde niet lang na te denken, solliciteerde, werd aangenomen en kon per 1 november van datzelfde jaar starten. Daarna is het snel gegaan en inmiddels werk ik vier dagen (maandag t/m donderdag) voor Playing for Success. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Het werken met collega’s, de kinderen, de individuele gesprekken en alles waarvoor ik ooit voor het onderwijs gekozen heb, komt bij Playing for Success bij elkaar. Je ziet kinderen wekelijks groeien en als we dan na 11/12 weken afscheid nemen, ben ik dankbaar dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan de ontwikkeling van het kind. Als ik niet aan het werk ben, spreek ik graag af met familie en vrienden. Een hapje eten, shoppen of gewoon een dagje weg horen daar natuurlijk bij! Verder volg ik ADO Den Haag op de voet en ben ik dol op fotograferen, tekenen en lezen. Ook houd ik van fietsen en wandelen. In januari hoop ik weer te starten met de training voor de 4Daagse van Nijmegen. Iets wat ik, ook na ruim tien jaar, nog steeds een uitdaging vind. Het mag duidelijk zijn dat er veel is om dankbaar voor te zijn! 

      Qwen                                                                                                            Hallo, mijn naam is Qwen van Veen en ik ben 19 jaar oud. Ik ben 1 van een tweeling en ik zit in mijn derde leerjaar op het MBO Rijnland, waarbij ik de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 4 doe. Toen ik op de basisschool zat, wist ik al dat ik later met jongeren wilde werken en dit heb ik doorgezet. Mijn moeder is mijn voorbeeld en werkt nu nog steeds met jongeren. Mijn moeder werkte eerst in een jeugdgevangenis en is nu gastouder bij ons thuis. Ik ging leerjaar 2 in en dit betekende dat ik op zoek moest naar een nieuwe stageplek. Al snel kwam ik uit bij Playing for Success: Een organisatie die kinderen spelenderwijs leerdoelen aan leerdoelen laat werken. Dit klonk geweldig en echt iets voor mij. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich lekker in zijn vel kan voelen en wanneer dit niet het geval is dat hij/zij hier ook een steuntje in de rug in kan krijgen. Ik kijk uit naar de ontwikkeling van de kinderen en om hun hierbij te helpen. Ik vind het superleuk om samen te gaan werken met de kinderen en er een paar leuke, gezellige en leerzame weken van te maken. Ik vind het heerlijk om in het weekend lekker te gaan shoppen en met vriendinnen af te spreken. Als bijbaantje werk ik ook nog in een Albert Heijn achter de kassa om wat centjes bij te verdienen en om in sociaal contact te komen met nieuwe mensen. Ik vind het een leuke uitdaging om bij Playing for Success te werken en ik ben er helemaal klaar voor!                                                                            

        Manou                                                                                                                      Hoii, mijn naam is Manou Boekhouder en ik ben 19 jaar oud. Ik volg de studie Persoonlijke Begeleider Specifieke Doelgroepen in Leiden. Ik zit nu in mijn derde studiejaar. Ik wilde dit jaar graag een stage met de doelgroep kinderen. Al snel kwam ik bij ‘Playing for Success’. Waar ik dit jaar met veel enthousiasme op de maandag en dinsdag stage ga lopen! Naast mijn opleiding en stage werk ik bij de Hema en in de weekenden vind ik het gezellig om een terrasje te pakken of te shoppen met vriendinnen. Hiernaast vind ik het leuk om te basketballen en ben ik aan het trainen voor een hardloop marathon. Ik heb zin in de uitdaging bij Playing for Success en kijk uit naar dit jaar! 

           Daan                                                                                                Hallo! Mijn naam is Daan Beck. Ik ben 19 jaar en ben geboren en getogen in Den Haag. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding sport en bewegen op het Roc Mondriaan in Delft. In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met de sportschool, vrienden en een feestje op zijn tijd zeg ik ook geen nee tegen. Ik heb in het verleden 5 jaar lang wedstrijden gedanst en 6 jaar op redelijk niveau gevoetbald. Waar ik mijzelf over 5 jaar zie? Hopelijk heb ik dan mijn eigen huisje. En als het goed is ben ik dan klaar met mijn hbo-opleiding. Ik wil een opleiding doen wat te maken heeft met de huizenmarkt. Makelaar of binnenhuisarchitect. Ik kan nog geen keuze maken. Mijn echte droombaan is presentator worden. Die droom ga ik ook nog proberen te volgen. Maar een extra diploma is nooit erg. Dan om dit stukje mooi af te sluiten een klein feitje over mezelf. Met het dansen heb ik 1x het Nederlands kampioenschap gewonnen met mijn team. Hopelijk zijn jullie iets meer te weten over me gekomen. Groetjes!           

      Sanja

Hoi, mijn naam is Sanja, 37 jaar oud en woonachtig in Rotterdam. Op dit moment volg ik een verkorte opleiding onderwijsassistente niveau 4 bij Capabel Onderwijs Groep in Utrecht. Ik ben moeder van een tweeling van 11 jaar oud. Van kleins of aan wist ik dat ik graag met kinderen wilde werken, echter belandde ik na het afronden van mijn middelbare school in de logistieke wereld en heb ik jarenlang als expediteur en sales medewerker in Rotterdamse Haven gewerkt.                                                    Aangezien mijn passie nooit verdwenen is, heb ik in 2021 besloten om hier gehoor aan te geven en mijn droom achter na te jagen en deze opleiding is de eerste stap in verwezenlijken ervan! Tweede stap is mijn pabo-diploma halen en uiteindelijk zelf voor de klas te staan. Echter zie ik me zelf niet in de toekomst als doorsnee leerkracht op reguliere school werken, ik wil later graag dat persoonlijke contact met leerlingen centraal staat en positieve bijdrage leveren in brede ontwikkeling. Ik ben dan ook hartstikke blij dat ik de kans heb gekregen om stage te lopen bij Playing for Success, waar een heel warme en welkome sfeer heerst, waar kinderen centraal staan en naar ze wordt geluisterd. Samen met kinderen werken we aan door hun gekozen doelen, door diverse leuke en leerzame activiteiten aan te organiseren en ze hierbij begeleiden! In mijn vrije tijd vind ik het leuk om samen met mijn vriendinnen te schoppen, te koken, te lezen en uitstapjes te maken met mijn gezin.

Benjamin

Hoi! Mijn naam is Benjamin, ik ben 19 jaar oud en ik studeer momenteel de opleiding: persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Voor mijn 2e leerjaar had ik een stage nodig en ik kwam al gauw terecht bij Playing for Success. Ik vind het concept van Playing for Success erg mooi en ik kijk uit naar de ontwikkeling van de kinderen. Naast school en stage sport ik en ben ik ook nog eens chef-kok bij Vapiano. Verder ben ik graag met vrienden en familie en probeer ik zoveel mogelijk uit mijn dag te halen voordat ie weer voorbij is!