Speelronde 5

De opdracht van de week is: Vandaag toon ik belangstelling voor een ander

Magic Care

Vandaag was het een bijzondere en speciale dag. We kregen bezoek van Magic Care!
De stichting Magic Care bestaat uit 40 goochelaars met veel ervaring in het goochelen met kinderen. Het doel van Magic Care is kinderen die door bepaalde omstandigheden in de problemen zijn gekomen door middel van goochelen te ondersteunen. Voor het kind is het aanleren van een goocheltruc het doel. Voor de goochelaars van Magic Care is het goochelen een middel om, samen met de groepsleiding, te werken aan de verbetering van de motorische en/of sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Bij Playing for Success werken de goochelaars vooral aan het zelfvertrouwen. Dit doen ze door middel van verschillende tips over zelfvertrouwen, die de kinderen zelf een aantal keer oefenen. Voorbeelden hiervan zijn “de Apenklop” (jezelf op borst om je moed in te boezemen) en “de Boom” (zo stevig staan als een boom als je een grote groep moet toespreken).
Goochelaar Wim was vandaag te gast. Het eerste deel van de middag gaf Wim een show met waarin hij verschillende trucs liet zien. De kinderen hebben met open mond gekeken! In de tweede helft leerden de kinderen zelf trucs, die ze in tweetallen oefenden. Aan het eind van de dag presenteerden ze dit aan de rest van de groep. Hierbij mocht één kind de truc de truc laten zien en kondigde de ander zijn/haar duo aan. Tijdens deze speelronde wordt door de begeleiders gekeken naar de betrokkenheid van de kinderen en hoe ze op de goochelaars reageren. Vervolgens wordt gekeken naar hun houding tijdens het presenteren. Doen de kinderen wat met de tips die ze van de goochelaars krijgen? Hoe staan ze?
Op welke manier presenteren ze zichzelf en hoe is hun stemgebruik daarbij?
Aan het eind van de dag mochten de kinderen hun goocheldoosje mee naar huis nemen.
Met elkaar kijken we terug op een geslaagde, magische dag!

Wist je dat?
– Vincent het een hele leuke dag vond?
– Xatève na Playing for Success nog 30 minuten naar huis moet fietsen?
– Benjamin zijn duo aankondigde?
– Tom hoopte dat we gingen goochelen?
– Noaual Wim mocht helpen met een truc?
– Robine kaartentrucjes kent?
– Bauke zijn handen groter zag worden?
– Julius op zijn neefje van twee heeft gepast?
– Stijn zichtbaar genoot van het goochelen?
– Isa, Nathan en Jay op kamp waren?
– Michael de toverspreuk heel hard kon roepen?
– Bobbie zijn elastiekje was geknapt?
– Arnoud veel illusies kende?

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.