Speelronde 6

De opdracht van de week is: Vandaag toon ik belangstelling voor een ander

Magic Care

Vandaag was het een bijzondere en speciale dag. We kregen bezoek van Magic Care! De stichting Magic Care bestaat uit 40  goochelaars met veel ervaring in het goochelen met kinderen. Het doel van Magic Care is kinderen die door bepaalde omstandigheden in de problemen zijn gekomen door middel van goochelen te ondersteunen. Voor het kind is het aanleren van een goocheltruc het doel. Voor de goochelaars van Magic Care is het goochelen een middel om, samen met de groepsleiding, te werken aan de verbetering van de motorische en/of sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Bij Playing for Success werken de goochelaars vooral aan het zelfvertrouwen. Dit doen ze door middel van verschillende tips over zelfvertrouwen, die de kinderen zelf een aantal keer oefenen. Voorbeelden hiervan zijn “de Apenklop” (jezelf op borst om je moed in te boezemen) en “de Boom” (zo stevig staan als een boom als je een grote groep moet toespreken).
Goochelaars Beer en Theo waren vandaag te gast. Het eerste deel van de middag gaven deze twee fantastische goochelaars samen een show met trucs. De kinderen hebben met open mond gekeken! In de tweede helft leerden de kinderen zelf trucs, die ze in tweetallen oefenden. Aan het eind van de dag presenteerden ze dit aan de rest van de groep. Hierbij mocht één kind de truc de truc laten zien en kondigde de ander zijn/haar duo aan. Dit deden ze op het podium in de grote zaal van het AFAS Circustheater: Een geweldige ervaring! Tijdens deze speelronde wordt door de begeleiders gekeken naar de betrokkenheid van de kinderen en hoe ze op de goochelaars reageren. Vervolgens wordt gekeken naar hun houding tijdens het presenteren. Doen de kinderen wat met de tips die ze van de goochelaars krijgen? Hoe staan ze? Op welke manier presenteren ze zichzelf en hoe is hun stemgebruik daarbij? Aan het eind van de dag mochten de kinderen hun goocheldoosje mee naar huis nemen. Met elkaar kijken we terug op een geslaagde, magische dag!

Wist je dat?

 • Isabel in het weekend is wezen bowlen?
 • Aleksej vol aandacht naar de trucs van de goochelaars keek?
 • Esra op het puntje van zijn stoel zat tijdens de goochelshow?
 • Marcus ‘Ren je Rot’ nog een keer zou willen doen?
 • Maite de verjaardag van haar broer in het weekend heeft gevierd?
 • Freija een goede toverspreuk wist?
 • Emma de speelronde een 10 gaf?
 • Ruben op De Uithof is wezen schaatsen?
 • Bodhi de verjaardag van haar oma heeft gevierd?
 • Diony genoten heeft van haar appeltaart?
 • Gianluca het een leuke dag vond?
 • Berk het meest geleerd heeft van de rondleiding?
 • Ashley goed is in tekenen?
Dit bericht is geplaatst in Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.