Speelronde 6

De opdracht van de dag: ‘Vandaag toon ik belangstelling voor de ander’.
Vandaag was het een speciale dag bij Playing for Success. Er kwamen twee spelers op bezoek: Mats van Kins en Melvyn Lorenzen.

Voordat de spelers konden komen, hebben de kinderen eerst een interview gemaakt. Ze gingen allemaal achter de computer zitten om vragen te bedenken voor de spelers. Deze hebben de kinderen zelf getypt in een Word-document en geprint. De opdracht van de dag was vandaag heel toepasselijk, want de spelers hadden ook vragen voor de kinderen. Deze vragen gingen de kinderen in de microfoon beantwoorden. Dit was toch wel spannend! Hierna gingen alle kinderen op de foto met de spelers. Er is zelfs een echte groepsfoto gemaakt.

Na het interview met de spelers werden de kinderen verdeeld over twee groepen. Iedere groep ging bij een speler aan tafel zitten. De vragen die de kinderen in de eerste helft hadden gemaakt, mochten ze nu eindelijk stellen aan de spelers! De antwoorden verwerkten ze op hun eigen vragenblad.
Toen was het tijd om het spel ‘Ren je rot’ te spelen met de spelers. De kinderen en spelers werden voor deze activiteit verdeeld in 3 groepen. De bedoeling was dat de kinderen na elkaar naar de kaarten rennen, om op zoek te gaan naar een kaart met een nummer. Vooraf hoorden de kinderen welk nummer ze moesten zoeken. Alle kaarten lagen ondersteboven, dus de kinderen moesten echt goed zoeken. Als ze eenmaal hun kaart gevonden hadden, stond er een vraag op de kaart die ze moesten lezen en onthouden. Daarna moesten ze snel terugrennen naar het groepje en met elkaar overleggen wat het antwoord was. Iedereen kwam 3x aan de beurt Een spel dat de leerlingen al eerder hadden gedaan bij PFS en dus bekend waren met de werkvorm. De activiteit verliep prima en de spelers en leerlingen hebben genoten van de leuke samenwerking waarbij het toch wel spannend was om oog in oog te staan met de spelers van ADO.

Wist je dat?
– Annika van Anime houdt?
– Yassine aan de opdracht van de week heeft gewerkt?
– Issam Melvyn wilde uitnodigen om Fortnite te spelen?
– Ariel op kickboksen zit?
– Thaylon wilde weten of Mats verliefd is?
– Dean op scouting zit?
– Xin Yi wilde weten wanneer Mats jarig is?
– Adam naar de kapper was geweest?
– Haron zijn vissen te veel eten had gegeven?
– Juliesa pas een jaar in Nederland is?

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.