Speelronde 8

Opdracht van de week: Vandaag laat ik mijzelf zien, ook wanneer ik verlegen ben

Deze en komende weken staat de opdracht van de week in het teken van ‘zelfvertrouwen’. Zo bespreken we met de kinderen dat je bij het maken van een (moeilijke) opdracht altijd tegen jezelf kunt zeggen: “Ik ga het proberen” (i.p.v. te zeggen “Ik kan het niet). Door in oplossingen te denken zullen kinderen ervaren dat ze meer kunnen dan ze in eerste instantie dachten. Thuis en op school kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken en het kind laten vertellen op welke momenten je deze opdracht kunt toepassen. Wanneer een kind aan de opdracht van de week heeft gewerkt en doorgezet heeft, kunt u hem/haar complimenteren. Op het moment dat een kind het lastig vindt door te zetten, kunt u bespreken wat hij/zij bij Playing for Success heeft geleerd en op welke manier een opdracht aangepakt kan worden. Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

 

 HINDERNISBAAN

Daag jezelf uit… Ben je even klaar met achter je laptop zitten? Dan is deze opdracht perfect voor jou. Maak doormiddel van spullen, meubels of een touw een eigen hindernisbaan in huis of buiten. Bepaal zelf hoe lang en hoe moeilijk die zal zijn. Daag jezelf uit en zet je beste tijd neer. Misschien ben jij wel een superatleet!

Stap 1: Maak je eigen hindernisbaan in huis of buiten. Gebruik hiervoor meubels of andere attributen.

Stap 2: Leg je hindernisbaan zo vaak als je wil af om je beste tijd neer te zetten . Wellicht kan je op zoek naar iemand in huis die je kan uitdagen! Wie van jullie is het snelst?

Stap 3: Stuur een leuke foto of filmpje van je eigen hindernisbaan naar w.spierenburg@playingforsuccess.nl. Hoe snel heb jij je parcours kunnen afleggen?

Hieronder zie je een foto van een hindernisbaan. Je kunt ook hier klikken voor een kort filmpje. Wat wordt jouw hindernisbaan? Laat het ons weten! Succes! 

Hindernisbaan voorbeeld

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.