Speelronde 10- De Ontmoeting

Opdracht van de week: Vandaag geef ik het niet te snel op!

Ook deze week staat de opdracht van de week in het teken van ‘zelfstandigheid’. Zelfstandig werken betekent dat je zelf aan de slag gaat met een opdracht en wanneer je niet meer weet wat je moet doen, zelf nadenkt over een oplossing. Een oplossing kan zijn: ‘hulp van een ander inschakelen’. Dit kan zijn een klasgenoot, maar ook een meester of een juf. Met de kinderen is besproken wat hier de voordelen van zijn. Zo weet je beter wat je moet doen waardoor je betere resultaten kunt behalen.

Op school en thuis kunt u aandacht besteden aan de opdracht van de week, door te vragen wat er bij Playing for Success is besproken en hoe hij/zij er mee aan de slag is gegaan. Vervolgens kan besproken worden op welke manier je hier buiten PfS mee aan de slag kunt gaan. Bespreek wat de voordelen van vragen stellen zijn? Laat het kind zelf met ideeën komen. Hoe gaat hij/zij dit aanpakken en in welke situaties gaat hij/zij stappen zetten? Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden en gedurende de week kunt u het kind de opdracht van de week laten herhalen.

Vandaag was alweer de laatste speelronde van Playing for Success.

In de eerste helft werkten de kinderen in tweetallen aan de opdracht ‘Een ei hoort erbij’.

Een ei hoort erbij

Bij deze opdracht werken de kinderen in tweetallen. De kinderen krijgen een ei en materialen om een constructie om het ei heen te bouwen. De bedoeling is dat de kinderen samen nadenken over een constructie waarbij het ei heel blijft als je het van een bepaalde hoogte laat vallen. Eerst werken de kinderen hun constructie uit op papier en bedenken ze welke extra materialen ze nodig hebben. Wanneer ze voor hun constructie nog extra materialen willen kopen, kan dat voor vijf euro. Van tevoren rekenen de kinderen samen uit wat ze nog willen kopen en hoeveel ze daarvoor moeten betalen. Met de materialen gaan ze aan de slag en bouwen ze hun constructie. Aan het eind van opdracht wordt de constructie getest. Welk ei zal de val overleven en welke constructie is stevig genoeg? Tijdens deze opdracht staat het samenwerken en overleggen  Daarnaast wordt er gewerkt aan de rekenvaardigheid (berekenen van de prijs van de extra materialen).

In de tweede helft verzorgden we voor de kinderen een afsluiting.

Afsluiting

Samen met de kinderen bekeken we de filmpjes die we de afgelopen weken hebben gemaakt, waaronder de lipdub, Videostar en Take One.

Hieronder de links van de filmpjes die we tijdens de afsluiting lieten zien. Uiteraard geldt dit alleen voor de filmpjes van de kinderen van wie we toestemming hebben om deze te publiceren.

Klik hier  voor de vlog van Luvena en Tyronne

Klik hier voor het filmpje van Take One.

Daarna was er voor iedereen nog een persoonlijk woordje en kregen de kinderen nog het een en ander mee. We wensen iedereen het beste en wie weet ‘Tot ziens!’

Wist je dat?

  • Denzel en Amin hun ei hadden beschermd?
  • Marjely haar verjaardag in de bios heeft gevierd?
  • Rabia chocola voor de juffen had meegenomen?
  • Luvena met een volle tas naar huis ging?
  • Tyronne afgelopen week zijn kwaliteiten heeft ingezet?
  • Sandra een compliment kreeg voor haar tekenkunsten?
  • Abdelgadir de handtekening van de juffen op zijn shirts wilde?

Voor de foto’s van deze speelronde klik hier hier

Dit bericht is geplaatst in B!ngoal Stadion, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.