Donderdag – Pesten, plagen en weerbaarheid

Donderdag

Vandaag stond in het teken van pesten en weerbaarheid. De kinderen hebben ‘over de streep’ gedaan waarin zij vragen hebben beantwoord over pesten en hun eigen ervaringen met pesten. Ook hebben zij situaties geacteerd waarin iemand gepest of geplaagd werd; want wat is nou precies het verschil? Deze verschillen hebben wij vervolgens besproken.
Daarnaast hebben zij een spel gespeeld genaamd “kikker be cool”, door dit spel zijn de kinderen in gesprek gegaan over allerlei onderwerpen:

  • sociale vaardigheden,
  • goede manieren
  • opkomen voor jezelf
  • omgaan met pesten en plagen.

Tijdens het spelen van dit spel was het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan, elkaars antwoorden te respecteren en belangstelling te hebben voor wat iemand zegt. Het spel is een reis door zee op weg naar de coole kikker, die lekker op het strand ligt. Terwijl je dwars door de haaien en de krokodillen beweegt, over de nijlpaardenbrug springt en het orakel van de vulkaan raadpleegt, geef je antwoord op de vragen van de rode, groene, gele of blauwe kaartjes die door de andere kinderen worden voorgelezen en zo kun je een fiche verdienen. Wanneer de groep iemands antwoord waardeerde, kreeg dit kind ook een fiche in overleg. Degene die het eerste bij de coole kikker was aangekomen had gewonnen, maar daarna moest dit kind natuurlijk wel een ander kind helpen dat nog niet zo ver was! Degene die de meeste fiches heeft had was de vragenkampioen.

Na de lunch deden de kinderen ontzettend hun best tijdens de workshop boxen. Deze workshop werd gegeven door Clinic Factory, tijdens deze workshop lag de nadruk op weerbaarheid. Eerst deden de kinderen een fijne warming-up, zodat ze vervolgens veilige stoottechnieken aangeleerd konden krijgen. Deze les werd gegeven met bokshandschoenen (die uiteraard schoon waren gemaakt voor gebruik) en er was geen sprake van wedstrijdjes boxen.

Na deze workshop moest iedereen even bijkomen. Er werd nog een positief dagboek ingevuld en was het tijd om naar huis te gaan.

De kinderen en de begeleiders hebben vandaag ontzettend genoten en kijken nu al uit naar morgen. “Zelfbeeld en talent” staat morgen op het programma!

Voor de foto’s klik hier.

Dit bericht is geplaatst in Weblog, Zomerschool 2021. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.