Vrijdag – Kwaliteiten en Talenten

Vrijdag

Vandaag was alweer de laatste dag van de Playing for Success zomerschool. Deze dag stond in het teken van ‘kwaliteiten en talenten’.

Na een warming up buiten met de parachute kwamen de kinderen in de Skybox waar zij een voorstelling te zien kregen van Marlies Greve, theatertherapeut.

De voorstelling ging over een kroonprins. Hij was zijn hele leven getraind om de opvolger te worden van de sprookjeskoning. Hij had stapels boeken gelezen, was de snelste en sterkste van al zijn kameraden. Iedereen vond hem verschrikkelijk stoer. Maar dat was de buitenkant. Van binnen was de prins erg onzeker. Als iedereen naar hem keek, dan durfde hij niets meer. Om koning te kunnen worden moest de prins op een queeste. Hij moest bewijzen dapper, slim en sterk te zijn.
Maar: verwachtte zijn vader niet teveel van hem? Wat als het mislukte? Zou hij misschien maar niet gewoon niet aan het avontuur beginnen?
Aan Carlijn de tovenares werd gevraagd of zij de prins wilde helpen…

Na de voorstelling hebben de kinderen nagepraat over het de voorstelling en waar het precies over ging. Ook hebben zij nagedacht over wat zij aan de buitenwereld laten zien en wat er eigenlijk binnen in hun zit.

Daarna hebben de kinderen in kleine groepjes het kwaliteitenspel gespeeld. Hierbij moesten zij beslissen of zij een kwaliteit bij zichzelf vonden passen, of meer bij iemand anders. En hoe reageer je als iemand jou een kwaliteit geeft? Uiteindelijk hadden alle kinderen drie kwaliteiten die het best bij hun paste.

Met een goocheltruc, een cadeautje en een certificaat op zak zijn de kinderen in de bus gestapt en start de zomervakantie nu echt!

Hele fijne vakantie!

Voor de foto’s, klik hier.

Dit bericht is geplaatst in Weblog, Zomerschool 2021. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.