Woensdag – Sociale Media

Vandaag stond sociale media centraal. De kinderen bekeken wat ze al wisten over sociale media door een aantal vragen te beantwoorden in een werkboekje zoals “Wanneer deel jij je persoonlijke gegevens online?”. Zo maakte de kinderen al meer kennis met het thema van vandaag. Ook moesten de kinderen tekenen waar ze aan dachten bij het woord “Sociale Media”. Er werden tekeningen gemaakt en hard nagedacht over de vragen. De kinderen moesten bij deze opdracht zelfstandig aan het werk en zich concentreren op waar ze mee bezig zijn.

Hierna gingen we door met het echte werk: vloggen! In groepjes gingen de kinderen aan de slag met hun eigen vlog. Je leert om voor een camera te presenteren en wat waren de vlogs leuk geworden! Ook leerde de kinderen dat er niet alleen positieve kanten zijn aan sociale media, maar dat er ook een aantal nadelen zijn aan sociale media. Met deze opdracht moest je samenwerken, maar ook je mening geven over de ideeën die je hebt voor de vlog. De kinderen motiveerde elkaar tijdens het maken van de vlog.

Na even pauze te hebben gehad gingen we door met het spel “waar of niet waar”. De kinderen werden in verschillende duo’s geplaatst om zo te samenwerken, aanmoedigen en te overleggen. De kinderen kregen verschillende vragen zoals: “Als je merkt dat iemand gepest wordt via sociale media kan je het best tegen de mensen die pesten ingaan om ze te laten zien dat je het er niet mee eens ben”, maar ook vragen zoals: “Als iemand die ik niet ken aan mij vraagt om mijn adres te sturen dan doe ik dit”. Aan de ene kant hing een bordje met een rood kruis en aan de andere kant een bordje met een groen vinkje. Samen ging je in je duo overleggen nadat de vraag werd gesteld en op de manier wat de juf vertelde (springen, achteruit, voetje voor voetje) naar het juist bordje.

Tenslotte zijn we met zijn allen nog één keer bij elkaar gekomen en besproken wat de kinderen van deze dag hebben geleerd en wat ze bijvoorbeeld niet hadden verwacht. Toen was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Gelukkig zien we de kinderen morgen weer, met weer een heel leuk programma met als thema ‘Pesten, plagen en weerbaarheid’. Tot morgen!

Voor foto’s klik hier.

Dit bericht is geplaatst in Weblog, Zomerschool 2022. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.