Dag 1

Vandaag was de eerste ronde van Playing for Success. Dit keer op onze nieuwe locatie in het Zuiderpark. Deze eerste bijeenkomst stond vooral in het teken van kennismaken. Zo maakten we kennis met elkaar en met de verschillende ruimtes.

Deze speelronde begonnen we met een rondleiding. Deze werd gegeven door Anouk; zij is student op de HALO en nam ons mee door het gebouw. Zo namen we een kijkje achter in de verschillende zalen. Zo zagen we de turnzaal, het volleybalveld en o.a. de topsporthal. De kinderen moesten goed opletten, want de informatie hadden ze ook weer nodig bij het spel wat we aansluitend deden: ‘Ren je Rot’.

Ren je Rot

Deze opdracht deden we buiten. Met elkaar moeten de kinderen op zoek naar vragen die verspreid te vinden zijn. De kaarten liggen omgekeerd en door elkaar heen, zodat de kinderen niet kunnen zien waar de vragen liggen. Van tevoren wordt met het team overlegd in welke volgorde de kinderen gaan rennen. Om beurten gaan de kinderen op zoek naar het nummer van hun vraag en zodra ze deze gevonden hebben, onthouden ze deze vraag en ‘nemen’ ze deze mee naar hun groepje. Daarna is het de bedoeling dat de kinderen met elkaar overleggen over het antwoord. Het volgende kind mag pas rennen op het moment dat het antwoord is opgeschreven. Het antwoord kan opgeschreven worden door een begeleider, maar ook door een kind uit het groepje. Gedurende de opdracht wordt door de begeleiders gekeken naar de houding van de kinderen tijdens deze opdracht: tonen ze initiatief of zijn ze juist afwachtend? Hoe verloopt de samenwerking en het overleg en wat is de rol van het individuele kind hierin?

Na de pauze gingen we opnieuw naar buiten en gingen we aan de slag met een kennismakingsbingo. Om beurten moesten de kinderen een beweging bedenken. Deze voerden we vervolgens allemaal uit. Daarna gingen we naar een afgesproken plek waar we op zoek gingen naar een persoon die bijv. een goudvis had of een zus, iemand die naar de zee was geweest of op vakantie naar het buitenland. Behalve het vragen stellen aan elkaar, leerden we elkaar bij deze opdracht ook beter kennen.

Het was een gezellige eerst bijeenkomst en kijken al uit naar volgende week!

Voor foto’s van deze dag klik hier

 

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.