Dag 6

De bijeenkomst van vandaag stond in het teken van samenwerken. Hoe werk je samen? Wat hoort er allemaal bij samenwerken? De kinderen kwamen o.a. met: plezier maken, iets samen doen, luisteren naar elkaar en je ideeën vertellen. Wat kun je doen om beter samen te werken? Deze punten stonden centraal  Allemaal punten die terugkwamen in de opdrachten die we vandaag deden.

We begonnen deze dag met het een fotospeurtocht in het Zuiderpark.

Fotospeurtocht                                                                                                                                  In twee groepjes gingen de kinderen het Zuiderpark in. Ze hadden één blaadje met allemaal foto’s van plekken die ergens in het Zuiderpark gemaakt waren. Met elkaar moesten ze deze plekken zien te vinden. Wanneer de plek gevonden was, kregen ze van de begeleider een letter. Samen vormden deze letters een woord. Uiteindelijk is het beide groepjes gelukt om alle foto’s te vinden.

Na een korte pauze gingen we naar een gymzaal voor het ravijnenspel.

Ravijnenspel                                                                                                                                      Bij het ravijnenspel werken de kinderen samen in een groepje van drie of vier personen. Ze moesten met elkaar verschillende voorwerpen (o.a. een matje en een stok) naar de overkant brengen. Hierbij moesten ze een parcours afleggen. Eén belangrijke afspraak was dat ze de grond niet mochten raken.  Ook de voorwerpen die de kinderen moesten meenemen mochten niet op de grond terecht komen. Door het maken van een taakverdeling en het bedenken van een plan lukte het de kinderen de voorwerpen naar de andere kant van de zaal te brengen.

Er is weer hard gewerkt. Volgende week gaan we opdrachten aan de slag met opdrachten binnen het thema zelfvertrouwen.

Wist u dat?  

  • Simao als een hert kan lopen? 
  • Lina veel plekken in het Zuiderpark wist te vinden? 
  • Hajar heel even de lummel was? 
  • Emre veel kaartjes van PimPamPet verzamelde? 
  • Morgan op zijn step naar het Zuiderpark kwam? 
  • Ishaq wist te vertellen wat er hoort bij samenwerken? 

Voor foto’s van deze bijeenkomst klik hier

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.