Dag 10

Vandaag was de laatste bijeenkomst voor de kinderen in het Zuiderpark. Met de kinderen sloten we op een sportieve manier hun deelname aan Playing for Success af.

We begonnen deze dag in een grote gymzaal waar verschillende activiteiten uitgezet waren. Kinderen konden op verschillende manieren werken aan motivatie, zelfvertrouwen, samenwerken en zelfstandigheid. Alle thema’s waar ze de afgelopen weken ook aan gewerkt hadden, kwamen deze middag samen.

Gezamenlijk begonnen de kinderen aan het thema samenwerken. In verschillende samenstellingen, moesten de kinderen in hun eigen groepje op een speciale manier een balletje doorgeven naar voren. Door met elkaar te praten, elkaar te motiveren en geconcentreerd te blijven, lukte het beide groepjes hun balletje naar de overkant te brengen. Belangrijk was dat het balletje niet op de grond mocht vallen!

In een volgende opdracht moesten de kinderen in een slinger achter elkaar aan lopen. Waarbij de voorste in de rij het tempo en de route mocht bepalen.

Daarna was het tijd voor verschillende circusonderdelen. Kinderen konden zelfstandig aan de slag met een springtouw, jongleerballen, jongleerdoekjes of een schoteltje.

Terwijl een deel van de groep hier aan de slag ging, ging een ander deel aan de slag bij de dikke mat en een toren van matten. Bij de dikke mat, mochten ze verschillende sprongen oefenen. Bij de toren van matten, mochten de kinderen hier op klimmen om er vervolgens van af te springen.

De laatste opdrachten in de zaal waren: ‘Iemand is ‘m niemand is ‘m’ (een tikspel met een bal) en ‘Tien tellen in de rimboe’ (een variant van verstoppertje). Daarna was het tijd om met elkaar de zaal op te ruimen en ons klaar te maken voor de laatste activiteit.

Na de pauze speelden we met alle kinderen en begeleiders verstoppertje. Op verzoek van de kinderen die graag een keer verstoppertje in de hele Sportcampus wilden spelen. Dat lukte niet, wel in een groot deel van de Sportcampus. Hierbij gingen de kinderen zich verstoppen en moesten de begeleiders op zoek naar de kinderen.

Aan het eind van de bijeenkomst kregen de kinderen nog een cadeautje en een certificaat als bewijs van deelname. We wensen alle kinderen het beste en wie weet “Tot ziens!”.

Voor foto’s van deze speelronde klik hier

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.