Dag 8

Vandaag was de achtste bijeenkomst op onze locatie in het Zuiderpark.

Deze dag stond in het teken van zelfstandigheid. Wat is zelfstandigheid en op welke manier kun je hieraan werken? Met elkaar kwamen we er achter dat wanneer je zelfstandig werkt je dingen zelf probeert op te lossen als je een opdracht krijgt. Dit kan zijn door hulp te vragen aan een klasgenoot of zelf iets op te zoeken. Daarbij is het belangrijk dat je, na het krijgen van de opdracht, kijkt wat je precies moet doen en een plan maakt. Als je met andere kinderen samenwerkt, is ook een het maken taakverdeling handig. Je spreekt dan af wie wat gaat doen. Als je klaar bent met een opdracht, kun je nog kijken of je alles hebt gedaan en wat er eventueel nog aangepast moet worden. Dat alles kwam terug tijdens de opdrachten van vandaag.

Deze ronde startten de kinderen in de sporthal voor verschillende opdrachten (lijnbal, basketbal) die de kinderen moesten uitvoeren. De kinderen gingen in teams van drie kinderen aan de slag. Elk team mocht zelf de regels van het spel bepalen. Daarnaast was één van de kinderen de scheidsrechter. Het is aan de begeleiders om te kijken of de kinderen zich ook aan deze afspraken houden en hoe dit overleg verloopt. 

Na de pauze gingen de kinderen aan de slag met een puzzeltocht.

Puzzeltocht

Er wordt een voorstelling met dieren georganiseerd, maar de dieren zijn verdwenen. Zonder deze dieren kan er geen voorstelling gegeven worden. Door met elkaar verschillende puzzels op te lossen, kregen de kinderen aanwijzingen om de dader en de plek van de dieren te vinden. Alles werd in het werk gesteld om de voorstelling toch door te kunnen laten gaan!

Voor foto’s van deze bijeenkomst klik hier

Dit bericht is geplaatst in Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.