Dag 7

De opdracht van de week is:

Vandaag sta ik in mijn eigen kracht, ook als het even tegenzit

Vandaag was alweer de derde speelronde van Playing for Success. Deze en komende week kunnen de kinderen verder werken aan hun leerdoel(en). Het domein motivatie staat de komende weken centraal. Om hier ook thuis en op school aan te kunnen werken kunt u de opdracht van de week met het kind bespreken. Wat betekent de opdracht van de week? Waar heeft het mee te maken? (doorzetten, geloven in je kwaliteiten) Op welke momenten kan je hieraan werken? Zo kan een kind, bij een moeilijke opdracht, tegen zichzelf zeggen: “Ik kan het” of: “Ik ga het proberen”. Welke kwaliteit van jezelf kun je inzetten om iets wat je moeilijk vindt toch te proberen. Wanneer het dan nog niet lukt, mag het kind altijd om hulp vragen. Hiermee leert het kind zijn/haar eigen verantwoordelijkheid te nemen en leert het dat het niet erg is wanneer iets moeilijk is. Een compliment geven wanneer een kind doorgezet heeft, bevordert het zelfvertrouwen en leert hem/haar om met moeilijke situaties/dingen om te gaan.

Rondleiding & Ren je Rot

Met elkaar gingen de kinderen in groepjes de afsluiting voorbereiden. Zo spraken ze met elkaar af wie wat bij welke ruimte gaat vertellen en bedachten ze eigen vragen voor ‘Ren je Rot’. 

Na de pauze gingen de kinderen in tweetallen aan de slag met de opdracht ‘Run’.

Run

In de topsporthal kregen de kinderen een heuse hardlooptraining. Na een rondje inlopen, deden de kinderen verschillende loopoefeningen. Zo leerden ze hoe ze moesten starten en welke verschillende loopbewegingen er zijn. Deze werden in twee groepen geoefend. Vervolgens werd er in twee groepen een wedstrijd gelopen. Er kwamen allerlei vormen aan bod, waarbij de nadruk vooral lag op wat je doet als het moeilijk wordt of als je even iets niet begrijpt.

Voor foto’s van deze dag klik hier

 

Dit bericht is geplaatst in Carolusschool & Helen Parkhurst, Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.