Week 10

Vandaag was de laatste bijeenkomst voor de kinderen in het Zuiderpark. Met de kinderen sloten we op een sportieve manier hun deelname aan Playing for Success af. 

We begonnen deze dag met een rondleiding door de Sportcampus. Deze werd door de kinderen zelf verzorgd. Ouders moesten goed opletten, want daarna werd het spel ‘Ren je Rot’ gespeeld en moesten ouders de vragen (over de rondleiding en de Sportcampus) beantwoorden.

Ren je Rot

Deze opdracht deden we in de Topsporthal. Met elkaar moesten de kinderen en hun ouder(s) op zoek naar vragen die verspreid te vinden zijn. De kaarten liggen omgekeerd en door elkaar heen, zodat je niet kunt zien waar de vragen liggen. Van tevoren wordt met het team overlegd in welke volgorde iedereen gaat rennen. Om beurten gaat iedereen op zoek naar het nummer van hun vraag en zodra ze deze gevonden hebben, onthouden ze deze vraag en ‘nemen’ ze deze mee naar hun groepje. Daarna is het de bedoeling dat de kinderen/ouders met elkaar overleggen over het antwoord. De volgende mag pas rennen op het moment dat het antwoord is opgeschreven. Het antwoord kan opgeschreven worden door een begeleider, een ouder, maar ook door een kind uit het groepje.

Aan het eind van de bijeenkomst kregen de kinderen nog een cadeautje en een certificaat als bewijs van deelname. We wensen alle kinderen het beste en wie weet “Tot ziens!”.

Voor foto’s van deze speelronde klik hier

Dit bericht is geplaatst in Leyenburgschool & Helen Parkhurst, Sportcampus Zuiderpark, Weblog. Bookmark de permalink.